Video - Aco Petrović: "Ubili" smo Italiju, više ne patimo!

Selektor Hrvata istakao da je njegova ekipa posle mnogo godina na marginama pokazala da je spremna za dobre rezultate, a osim igračima, čestitao i sebi na plasmanu u Rio.

Košarka 10.07.2016 | 20:15
Video - Aco Petrović: "Ubili" smo Italiju, više ne patimo!
Hrvatski košarkaši ostvarili su veliki podvig i posle žestoke borbe i 45 minuta igre u finalu kvalifikacionog turnira za Rio u Torinu srušili su domaćina Italiju (84:78)i izborili plasman na Olimpijske igre.

Selektor Hrvatske Aleksandar Petrović smatra da je napravljen veliki uspeh i da se reprezentacija posle teškog perioda vraća na veliku scenu.

"Srećan sam, ne samo zbog plasmana u Rio, nego i zbog košarke u Hrvatskoj. Taj sport u poslednje 22 godine pati. Nakon 1995. nismo bili među tri najbolje ekipe u Evropi. Pre nekoliko meseci smo videli da ćemo biti u kvalifikacijama, a kada su tri čoveka odbila klupu Hrvatske, rekli su mi pokušaj nešto da napraviš. Tada je počela priča. Nisu verovali u nas, ali igrali smo i naročito u meču sa Italijom pokazali da možemo da se takmičimo", preneo je portal Index izjavu Petrovića.



Selektor Hrvata istakao je da je pobedio tim i to posle kratkih priprema.

"Zadovoljan sam što se vera u košarku može vratiti posle tri nedelje priprema. Ovaj je sport već odavno na marginama, a mi smo odigrali pošteno i hrabro, jedan za drugoga, pronalazili smo prva rešenja u svakom trenutku, i mislim da je ovo jedno od većih sportskih iznenađenja. Plasirati se na Olimpijske igre na ovakav način je poprilično neočekivano".

Petrović je dodao da će najverovatnije napraviti izvesne promene u ekipi, ali da je sigurno da će Hrvatska igrati maksimalno i na nov način u Brazilu.

"Ova Hrvatska će igrati drugačije. Nedostaje nam mnogo igrača, ali ova ekipa će igrati sjajnu odbranu. Trebalo bi da promeni dva ili tri igrača, ali u velikoj sam dilemi. Možda ipak neću nikoga menjati. Kada niko nije verovao u njih, ostali su zajedno ovih mesec dana. Moram da napravim rotaciju, ali ne mogu okrenuti leđa ovim igračima", u dilemi je selektor "kockastih".

Selektor Italije Etore Mesina posle poraza u finalu nije krio da je njegova reprezentacija razočarala, dok je Hrvatskoj poželeo svu sreću i da uživa na Olimpijskim igrama.

Aleksandar Petrović govorio je u sasvim drugom tonu posle uspeha.

"Sport daje mnogo interesantnih priča, a jedna od njih je ona o dva trenera. Jedan koji volontira i radi za nula kuna, a drugi je Etore Mesina koji je u milionima dolara i ovaj prvi ga taktički nadigra u svakom trenutku na terenu. Mesina sutra ide u San Antonio po svoj bogati ugovor. Ja sam došao ovde, ne zbog novca, već sam osećao da moram nešto da vratim hrvatskoj košarci. Lično, vrlo sam zadovoljan. 'Ubili0 smo Italiju, prethodno i Grčku. To niko ne može da sakrije i na to sam ponosan. Zbog toga stručnom štabu i sebi moram da čestitam, jer smo odradili kvalitetan posao", istakao je Petrović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

KOLE

11.07.2016 03:41

STVARNO ;UDO ......HRVATSKA POSLE 30 GODINA DOBILA UTAKMICU .....BAš BI BILO KUL DA NAšE STARE MUšTERIJE RVATI NAGAzE NA SRBIJU .......I ODU DOMA...SMEšNI LI SU...ali njih potopiti u bazenu i obrisati parket neprocenjivo

ODGOVORITE