Лијепа Дарија СИГУРНО иде на ОИимпијске игре!

Руске власти обавестиле су Међународну атлетску федерацију (ИААФ) да ће на ОИ у Рију скакачица у даљ Дарија Клишина наступати као неутрална такмичарка!

Остали спортови 12.07.2016 | 09:15
Лијепа Дарија СИГУРНО иде на ОИимпијске игре!
Дарија Клишина после допинг скандала који потреса Русију последњих месеци прихватила је да буде једина атлетичарка на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Скакачица у даљ, двострука првакиња Европе у дворани, једина је прихватила да наступа у Рију, али не под заставом Русије, јер им је ИААФ то забранила, већ као неутрална такмичарка.

"Многи су одбили учешће. Једино је Дарија Клишина прихватила", изјавила је чланица руског олимпијског одбора Александра Бриљантова.

Укупно 68 атлетичара затражило је да индивидуално учествује на Играма после скандала о допингу који је погодио Русију.

ИААФ је недавно саопштила да руски атлетичари "који су били ван земље" и који покажу да су их на допинг тестирали "неки други системи" могу као неутрални такмичари да учествују на Олимпијским играма.

Русија се жалила на суспензију својих атлетичара са међународних такмичења због допинга, као и неки атлетичари, а Суд за спортску арбитражу у Лозани одлучиће у убрзаном поступку, 21. јула о жалбама.
 
Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар