Lijepa Darija SIGURNO ide na OIimpijske igre!

Ruske vlasti obavestile su Međunarodnu atletsku federaciju (IAAF) da će na OI u Riju skakačica u dalj Darija Klišina nastupati kao neutralna takmičarka!

Ostali sportovi 12.07.2016 | 09:15
Lijepa Darija SIGURNO ide na OIimpijske igre!
Darija Klišina posle doping skandala koji potresa Rusiju poslednjih meseci prihvatila je da bude jedina atletičarka na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Skakačica u dalj, dvostruka prvakinja Evrope u dvorani, jedina je prihvatila da nastupa u Riju, ali ne pod zastavom Rusije, jer im je IAAF to zabranila, već kao neutralna takmičarka.

"Mnogi su odbili učešće. Jedino je Darija Klišina prihvatila", izjavila je članica ruskog olimpijskog odbora Aleksandra Briljantova.

Ukupno 68 atletičara zatražilo je da individualno učestvuje na Igrama posle skandala o dopingu koji je pogodio Rusiju.

IAAF je nedavno saopštila da ruski atletičari "koji su bili van zemlje" i koji pokažu da su ih na doping testirali "neki drugi sistemi" mogu kao neutralni takmičari da učestvuju na Olimpijskim igrama.

Rusija se žalila na suspenziju svojih atletičara sa međunarodnih takmičenja zbog dopinga, kao i neki atletičari, a Sud za sportsku arbitražu u Lozani odlučiće u ubrzanom postupku, 21. jula o žalbama.
 
Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar