Вејд: Посао је некад ружан!

Двејн Вејд је након 13 година напустио Мајами Хит, а тим у којем је стекао статус иконе је напустио с горким укусом у устима.

Кошарка 10.07.2016 | 21:15
Вејд: Посао је некад ружан!
"Флеш" није успео да се договори са челницима о дужини и "јачини" уговора, а није желео да као прошле сезоне он буде тај који ће да попусти, па је одлучио да напусти Флориду.

Свакако, у центру пажње тог "сукоба" је његов однос са Петом Рајлијем, председником Хита који га је изабрао као петог пика на чувеном драфту 2003. године.

"Причаће се много о мени и Рајлију. Пре свега, волим га. Сада га чека посао. Али он има посао. Некад не може да ти буде најбољи пријатељ. Мора бити директор, бизнисмен, а то је безвезе. Волимо се, али изађе пословна страна и мораш да прихватиш то. Не кажем да смо се грлили и плакали. Али увек ћу га волети. Знам да он осећа исто", рекао је Вејд.

Прошлог лета су почели да се "затежу" односи Вејда са Рајлијем, јер је играч хтео максималан уговор, а председник има друге идеје. Ипак, власник Мајки Арисон је наговорио своју звезду да продужи уговор на годину дана за 20 милиона долара.

"Рајли је тежак, али и ја сам израстао у снажног човека. Можемо бити често врло тврдоглави обојица. Њега могу само да неизмерно поштујем и дивим му се, због онога што је урадио за кошарку. Ја сам ту тек 13 година, а он 13 година пута десет пута", додао је Вејд.

Уследила је сјајна сезона, био је први стрелац екипе, неочекивано је довео Хит до финала Истока, па је очекивао дугорочнији богат уговор. Ипак, опет нису могли да пронађу заједнички језик, па је Вејд одлучио да "пресече".

Рајли је највећој звезди Хита у овом веку понудуо двогодишњи уговор од 40 милиона долара, ре пихватио седам милиона бољу понуду из родног Чикага.

"Много волим Двејна, али породица расте, мења се, наставља другачијим животом. Он ће увек бити део нас. Разумем његов понос и бол због којих је прешао границу", рекао је Рајли.

Сада, у 35. години Вејд почиње нову етапу у каријери, коначно ће заиграти за Булсе из свог родног града.

"Никад нећу ударити на Пета Рајлија и на Мајами Хит. Никад нећу ништа лоше рећи о њима. Да ли ме начин на који се све дешавало наљутило? Јесте. Да ли се осећам на одређен начин због тога? Да. Али, као што сам рекао, посао мора у једном тренутку да се појави и тада постаје ружно. Али на крају дана, ја могу да осећам само љубав", закључио је Вејд.

Вејд у Мајамију:
1021 утакмица
19,65 поена по мечу
12 Ол-стар наступа
5 финала
3 титуле
1 МВП финала
1 најбољи стрелац НБА

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар