Vejd: Posao je nekad ružan!

Dvejn Vejd je nakon 13 godina napustio Majami Hit, a tim u kojem je stekao status ikone je napustio s gorkim ukusom u ustima.

Košarka 10.07.2016 | 21:15
Vejd: Posao je nekad ružan!
"Fleš" nije uspeo da se dogovori sa čelnicima o dužini i "jačini" ugovora, a nije želeo da kao prošle sezone on bude taj koji će da popusti, pa je odlučio da napusti Floridu.

Svakako, u centru pažnje tog "sukoba" je njegov odnos sa Petom Rajlijem, predsednikom Hita koji ga je izabrao kao petog pika na čuvenom draftu 2003. godine.

"Pričaće se mnogo o meni i Rajliju. Pre svega, volim ga. Sada ga čeka posao. Ali on ima posao. Nekad ne može da ti bude najbolji prijatelj. Mora biti direktor, biznismen, a to je bezveze. Volimo se, ali izađe poslovna strana i moraš da prihvatiš to. Ne kažem da smo se grlili i plakali. Ali uvek ću ga voleti. Znam da on oseća isto", rekao je Vejd.

Prošlog leta su počeli da se "zatežu" odnosi Vejda sa Rajlijem, jer je igrač hteo maksimalan ugovor, a predsednik ima druge ideje. Ipak, vlasnik Majki Arison je nagovorio svoju zvezdu da produži ugovor na godinu dana za 20 miliona dolara.

"Rajli je težak, ali i ja sam izrastao u snažnog čoveka. Možemo biti često vrlo tvrdoglavi obojica. Njega mogu samo da neizmerno poštujem i divim mu se, zbog onoga što je uradio za košarku. Ja sam tu tek 13 godina, a on 13 godina puta deset puta", dodao je Vejd.

Usledila je sjajna sezona, bio je prvi strelac ekipe, neočekivano je doveo Hit do finala Istoka, pa je očekivao dugoročniji bogat ugovor. Ipak, opet nisu mogli da pronađu zajednički jezik, pa je Vejd odlučio da "preseče".

Rajli je najvećoj zvezdi Hita u ovom veku ponuduo dvogodišnji ugovor od 40 miliona dolara, re pihvatio sedam miliona bolju ponudu iz rodnog Čikaga.

"Mnogo volim Dvejna, ali porodica raste, menja se, nastavlja drugačijim životom. On će uvek biti deo nas. Razumem njegov ponos i bol zbog kojih je prešao granicu", rekao je Rajli.

Sada, u 35. godini Vejd počinje novu etapu u karijeri, konačno će zaigrati za Bulse iz svog rodnog grada.

"Nikad neću udariti na Peta Rajlija i na Majami Hit. Nikad neću ništa loše reći o njima. Da li me način na koji se sve dešavalo naljutilo? Jeste. Da li se osećam na određen način zbog toga? Da. Ali, kao što sam rekao, posao mora u jednom trenutku da se pojavi i tada postaje ružno. Ali na kraju dana, ja mogu da osećam samo ljubav", zaključio je Vejd.

Vejd u Majamiju:
1021 utakmica
19,65 poena po meču
12 Ol-star nastupa
5 finala
3 titule
1 MVP finala
1 najbolji strelac NBA

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar