Милош Никић - повратник међу ''Орлове'' након годину дана...!

Од Србије не бих никада одустао! Репрезентација је изнад свега! Када је реч о националном тиму, сујета не сме да постоји. Милош Никић је дао пример свим спортистима како треба да се односе према дресу с државним грбом.

Остали спортови 10.07.2016 | 22:45
Милош Никић - повратник међу ''Орлове'' након годину дана...!
Код кошаркаша и фудбалера отказивање репрезентацији као да је постала нормална ствар. Код одбојкаша то никада није био случај. Ови момци су увек ту за Србију.

Искусни примач Милош Никић (30) годину дана није био у плановима селектора Николе Грбића. Ипак, у тим се вратио на велика врата. Заблистао је у Светској лиги.

- Одлука селектора је била таква... Искрено, остао сам затечен. Свашта ми је пролазило кроз главу, али нисам имао намеру да одустанем. Увек ме је нешто вукло овој екипи. Вратио сам се и то је била права одлука. За Србију сам увек ту - каже Никић за “Блиц”.

За “орлове” Рио је остао само сан.

- Жао ми је што сам пропустио годину у којој су се играле квалификације за Рио. Имао сам прилику да два пута учествујем на Играма и знам колико је то велика ствар. Видим и да је саиграчима тешко због тога.

Србија се маестралним партијама пласирала на завршни турнир Светске лиге у Кракову (13. до 17. јула).

- Ово нам је једино такмичење у години и дали смо 100 одсто да се покажемо. Приказали смо игру на високом нивоу, из меча у меч смо потврђивали одличну форму. Играчи других репрезентација су нам прилазили уз констатацију да смо фаворити.

У Пољској Србија ће у групи снаге одмерити са домаћином и Француском.

- Прва два викенда је све изгледало сјајно... Већ трећег смо почели мало да падамо. Сви смо у Београду и спремамо се за јак турнир. Група је паклена, а ми имамо проблема са повредама које су нас удаљиле од најбоље форме. Нападамо полуфинале.

Победити Русе у Калињинграду је нешто посебно.

- Дуго ћу памтити тај меч. После годину дана обукао сам дрес репрезентације и било је емотивно. Први пут смо победили Русе на њиховом терену.

Иза Никића је сезона из снова. Са Моденом је направио право чудо.

- У Италији сам одиграо можда и најбољу годину у каријери. Било је заиста бајковито. У једној од најјачих лига света смо потпуно доминирали. Освојили смо Суперкуп, Куп и титулу шампиона. Тек други пут у историји се то десило.

Следећа дестинација је Турска.

- Близу сам потписа и извесно је да ћу следеће сезоне бити становник Инстанбула. Нема страха, знам да спортисти беже од Турске, али томе не придајем значај - завршио је Никић.

Тешко без Атанасијевића

На завршном турниру Светске лиге Србија ће бити ослабљена. Селектор Никола Грбић неће моћи да рачуна на Александра Атанасијевића.

- Много ће нам недостајати, он је лидер екипе, увек даје 300 одсто. Бата је момак који остави срце на тренингу. А о утакмица и да не причамо... Криво ми је јер је могло другачије да се заврши. Више би нам значио на завршном турниру - јасан је Никић.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар