Вимблдон - Херој 12. дана: Раонићев меч каријере!

Ближимо се крају трећег Грен слема сезоне, а херој XИИ дана је канадски тенисер Милош Раонић.

Тенис 09.07.2016 | 13:45
Вимблдон - Херој 12. дана: Раонићев меч каријере!
Он је после велике борбе и пет сетова победио трећег тенисера света Роџера Федерера и пласирао се у финале, где ће се за трофеј борити са Ендијем Маријем.

Двадесетпетогодишњи Канађанин је остварио сигурно највећу победу у каријери јер се пласирао у свој прво Грен слем финале, а победа је још значајнија када се зна да је савладао једног од највећег тенисера свих времена.

Раонић је деловао растерећен, био је добар у свим аспектима, а посебно је имао решење за Федереров сервис, који Швајцарца није служио у кључним моментима меча, када је правио и неочекиване дупле грешке.

Ипак, он није много марио на то што је са друге стране мреже Швајацарац, већ је био фокусиран на своју игру, није се уплашио тријумфа, успео је да стигне сет заостатка, па га у недељу очекује још важнији меч, за трофеј.

„Мислио сам само на себе у моменту када сам победио. Нисам мислио на Роџера. Био сам фокусиран само на себе, поносан на начин на који сам добио меч. Сјајн је осећај победити Федерера на Грен Слему из више аспеката. Добро сам урадио доста ствари, став ме је држао у мечу, то је направило највећу разлику.“

Раонић се реванширао Федереру за пораз у осмини финала Вимблдона пре две године, када је Роџер тријумфовао без изгубљеног сета.

Он се са Маријем до сада састајо девет пута, а Британац је остварио шест победа, међутим то неће за њега представљати превелико оптерећење на путу ка осмој титули у каријери, као ни подршка публике која ће бити на страни другог рекета света.

Раонић је постао први Канађанин који је стигао до финала неког Грен слема. Ипак, Канада је имала тенисерку у финалу, а то је била Ежени Бушар пре две године на овом истом месту.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар