Vimbldon - Heroj 12. dana: Raonićev meč karijere!

Bližimo se kraju trećeg Gren slema sezone, a heroj XII dana je kanadski teniser Miloš Raonić.

Tenis 09.07.2016 | 13:45
Vimbldon - Heroj 12. dana: Raonićev meč karijere!
On je posle velike borbe i pet setova pobedio trećeg tenisera sveta Rodžera Federera i plasirao se u finale, gde će se za trofej boriti sa Endijem Marijem.

Dvadesetpetogodišnji Kanađanin je ostvario sigurno najveću pobedu u karijeri jer se plasirao u svoj prvo Gren slem finale, a pobeda je još značajnija kada se zna da je savladao jednog od najvećeg tenisera svih vremena.

Raonić je delovao rasterećen, bio je dobar u svim aspektima, a posebno je imao rešenje za Federerov servis, koji Švajcarca nije služio u ključnim momentima meča, kada je pravio i neočekivane duple greške.

Ipak, on nije mnogo mario na to što je sa druge strane mreže Švajacarac, već je bio fokusiran na svoju igru, nije se uplašio trijumfa, uspeo je da stigne set zaostatka, pa ga u nedelju očekuje još važniji meč, za trofej.

„Mislio sam samo na sebe u momentu kada sam pobedio. Nisam mislio na Rodžera. Bio sam fokusiran samo na sebe, ponosan na način na koji sam dobio meč. Sjajn je osećaj pobediti Federera na Gren Slemu iz više aspekata. Dobro sam uradio dosta stvari, stav me je držao u meču, to je napravilo najveću razliku.“

Raonić se revanširao Federeru za poraz u osmini finala Vimbldona pre dve godine, kada je Rodžer trijumfovao bez izgubljenog seta.

On se sa Marijem do sada sastajo devet puta, a Britanac je ostvario šest pobeda, međutim to neće za njega predstavljati preveliko opterećenje na putu ka osmoj tituli u karijeri, kao ni podrška publike koja će biti na strani drugog reketa sveta.

Raonić je postao prvi Kanađanin koji je stigao do finala nekog Gren slema. Ipak, Kanada je imala teniserku u finalu, a to je bila Eženi Bušar pre dve godine na ovom istom mestu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar