Подигнута оптужница због шверца оружја

Тужилаштво БиХ оптужило је седам лица за набавку, кријумчарење и продају на црном тржишту оружја и муниције, које се користи у извршењу кривичних дјела.

Босна и Херцеговина 09.07.2016 | 10:40
Подигнута оптужница због шверца оружја
Оптужница је подигнута против Изета Реџовића /46/, држављанина БиХ и Србије, Хариса Хоџића /33/, Мустафе Шемића /57/, Николе Панџе /59/, Мухамеда Мехметија /38/, Менсада Сијарића /55/, сви држављани БиХ и Марија Прце /38/, држављанина БиХ и Хрватске.

Они су оптужени да су у више наврата илегално набављали оружје, углавном пиштоље, разних произвођача и калибара, заједно са муницијом, које су у скривеним мјестима у возили, кријумчарили са циљем даље продаје на илегалном тржишту, гдје оружје набављају лица која га користе приликом извршења кривичних дјела.

Оптужница их терети и да су оружје кријумчарили из БиХ на подручје Србије, и Њемачке, и на тај начин остварили значајну имовинску корист, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Приликом претреса куће и просторија које користе Панџа и Прце пронађено је више десетина комада оружја, пиштоља, пушака, пригушивача и већа количина муниције која је заплијењена.

Изета Реџовића оптужница терети да је организовао групу људи, а с циљем посредовања у међународном кријумчарењу оружја без потребних дозвола и одобрења, док су Хоџић, Шемић, Панџа, Сијарић, Прце и Мехмети оптужени да су као припадници организовране групе учествовали у кријумчарењу оружја и муниције.

Тужилаштво БиХ наводи да се, заједно са партнерским полицијским и безбједносним агенцијама, интензивно бори против кријумчарења оружја и муниције јер се ово оружје на црном тржишту најчешће користи приликом извршења разних кривичних дјела, те се на тај начин директно угрожава безбједност грађана БиХ.

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бошњак_Приједор

09.07.2016 10:43

Види овог братства јединства....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кобац

09.07.2016 13:40

Кад незнате радити сад лежите фукаре неписмене

ОДГОВОРИТЕ