Како зелени чај његује кожу?

Због богатства флавоноида, овај напитак горког укуса је чак 10 пута јачи антиоксиданс од витамина Е.

Здравље 07.07.2016 | 08:48
Како зелени чај његује кожу?
ИАКО се зелени чај најчешће препоручује за јачање имунитета, он је одлично средство за негу коже. Због богатства флавоноида, овај напитак горког укуса је чак 10 пута јачи антиоксиданс од витамина Е.

Помаже у борби против штетних утицаја УВ зрака и бољем искоришћавању састојака из крема са заштитним фактором, као и у лечењу опекотина. Ублажава иритације и црвенило коже, па се посебно препоручује за осетљиву. Пошто садржи кофеин, зелени чај подстиче циркулацију и избацивање сувишне течности из тела, нарочито је ефикасан против целулита.

Лековити тоник одговара сваком типу коже, можете га нанети ујутру и увече, на претходно очишћено лице, а затим нанесите хидратантну крему. Идеалан је за топле дане, па га можете користити кад пожелите да се освежите.

За припрему тоника потребни су вам сушени листићи органског зеленог чаја. Велику кашику чаја убаците у 2 дл топле, али не кључале воде и оставите да одстоји пет минута. Процедите, охладите и сипајте у пластичну или стаклену флашицу са распршивачем, како бисте тоник лакше наносили на кожу.

Савет плус: Пре коришћења га добро протресите, да се састојци сједине. Држите га у фрижидеру и потрошите у року од три дана.

Новости
фото: интернет

Коментари / 0

Оставите коментар