Отворен музеј посвећен Нојевој барци

У Кентакију је недавно отворен дугонајављивани Музеј Нојеве барке чији је идејни творац контроверзни оснивач организације “Ансwерс ин Генесис” (Одговори у Књизи постања) Кен Хем.

Путовања 07.07.2016 | 08:34
Отворен музеј посвећен Нојевој барци
“Верујем да ће овде долазити припадници разних религија и погледа на живот. Чак и ако не деле наш библијски поглед, могу се дивити грађевини, вештини градитеља и детаљима у овој поставци светске класе. Ко зна, можда ће променити гледиште о Библији”, рекао је Хем на церемонији отварања.

Арка је саграђена према спецификацијама изложеним у библијској Књизи постања. Дуга је 152 метра, висока око 15 и широка 26.

У потпалубљу се налазе фигуре по два примерка разних врста животиња, као и шаљиви прикази диносауруса (за које Кен Хем верује да су постојали у исто време кад и људи). Хем иначе сматра да је Земља стара само 6.000 година.

Хам верује да ће у првој години парк привући два милиона људи и да ће позитивно утицати на економију оближњег Вилијамстауна.

“У Кентаки ће се слити четири милијарде долара и отвориће се и до двадесет хиљада радних места”, каже он пророчки.

Иначе, карте за улазак у парк чији је назив “Арк Енцоунтер” коштаће 40 долара за одрасле, 31 долар за пензионере и 28 долара за децу, с тим што ће млађа од пет година моћи да уђу бесплатно.

Б 92
фото: арк мусеум

Коментари / 0

Оставите коментар