Otvoren muzej posvećen Nojevoj barci

U Kentakiju je nedavno otvoren dugonajavljivani Muzej Nojeve barke čiji je idejni tvorac kontroverzni osnivač organizacije “Answers in Genesis” (Odgovori u Knjizi postanja) Ken Hem.

Putovanja 07.07.2016 | 08:34
Otvoren muzej posvećen Nojevoj barci
“Verujem da će ovde dolaziti pripadnici raznih religija i pogleda na život. Čak i ako ne dele naš biblijski pogled, mogu se diviti građevini, veštini graditelja i detaljima u ovoj postavci svetske klase. Ko zna, možda će promeniti gledište o Bibliji”, rekao je Hem na ceremoniji otvaranja.

Arka je sagrađena prema specifikacijama izloženim u biblijskoj Knjizi postanja. Duga je 152 metra, visoka oko 15 i široka 26.

U potpalublju se nalaze figure po dva primerka raznih vrsta životinja, kao i šaljivi prikazi dinosaurusa (za koje Ken Hem veruje da su postojali u isto vreme kad i ljudi). Hem inače smatra da je Zemlja stara samo 6.000 godina.

Ham veruje da će u prvoj godini park privući dva miliona ljudi i da će pozitivno uticati na ekonomiju obližnjeg Vilijamstauna.

“U Kentaki će se sliti četiri milijarde dolara i otvoriće se i do dvadeset hiljada radnih mesta”, kaže on proročki.

Inače, karte za ulazak u park čiji je naziv “Ark Encounter” koštaće 40 dolara za odrasle, 31 dolar za penzionere i 28 dolara za decu, s tim što će mlađa od pet godina moći da uđu besplatno.

B 92
foto: ark museum

Komentari / 0

Ostavite komentar