Писторијус осуђен на шест година затвора!

Параолимпијац из Јужне Африке осуђен на шест година затвора због убиства девојке Риве Стинкамп.

Остали спортови 06.07.2016 | 17:45
Писторијус осуђен на шест година затвора!
Оскар Писторијус осуђен је данас на шест година затвора због убиства девојке Риве Стинкамп у фебруару 2013. године.

Параолимпијац из Јужне Африке усмртио је своју девојку на Дан заљубљених 2013, након само три месеца везе. Атлетичар је усред ноћи испалио више метака у Риву, која се крила у купатилу.

Писторијус се бранио изјавом да је мислио да је Рива и даље у спаваћој соби, а да се у купатилу крије провалник.

Судија Токозиле Масипа рекла је након доношења пресуде да постоје суштински разлози због којих се одустало од максималне казне од 15 година, наводећи да је један од фактора погрешна процена Писторијуса и да није имао намеру да убије своју девојку.

Масипа је убрзо после доношења пресуде напустила судницу, али је рекла да ће поново бити доступна приликом подношења жалбе, што би, ако је уопште буде, требало да се догоди у току дана. Раније је најављено да се жалба неће подносити, али је могуће да она уследи као рекација на благу казну.

Пре него што му је дозвољено да се брани са слободе, Писторијус је одлежао десет месеци затвора.

Он је прво осуђен био за убиство из нехата и добио је петогодишњу затворску казну, али је Апелациони суд Јужне Африке преиначио ту пресуду и осудио га за убиство.

Уставни суд одбацио је жалбу параолимпијца на пресуду за убиство.

Шестоструки освајач златне медаље на Параолимпијским играма пуштен је крајем октобра у кућни притвор, после годину дана у затвору.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар