Најважнија борба за Бањалуку и Бијељину

Политичке партије у Српској доставиле су Централној изборној комисији БиХ имена свих кандидата за начелнике и градоначелнике у РС, а најжешћа борба, када је реч о кандидатима два блока, владајуће коалиције и Савеза за промене, водиће се у Бањалуци, Бијељини, Добоју, Зворнику, Шамцу и Требињу!

Република Српска 06.07.2016 | 14:59
Најважнија борба за Бањалуку и Бијељину
Кандидат СНСД за градоначелника Бањалуке је Игор Радојичић. Противкандидат којег подржава СзП је председник НДП Драган Чавић.

У СНСД кажу да су уверени у Радојичићеву победу, док у СзП тврде да је искуство на страни Чавића и да ће борба бити веома неизвесна.

- СНСД ће победити у Бањалуци, у то смо уверени - рекао је Радојичић. Чавић је одговорио да није кандидат једне партије већ свих чланица СзП.

- Кандидат сам грађана Бањалуке који желе промене и нашом победом доћи ће до промена набоље - поручио је Чавић.

На црту актуелном начелнику Добоја Обрену Петровићу (СДС) излази Милорад Живковић (СНСД).

- После поплава из 2014. урадили смо доста посла. Надам се да ћемо у октобру формирати још јачи тим - каже Петровић.

Кандидат СНСД за градоначелника Зворника је први човек града Зоран Стевановић: "Пред нама је још доста изазова, у следећем мандату дугујемо овом граду решавање паркинг-места, јефтиније грејање..."

Његов противкандидат је Драган Којић из СДС, који тврди да су Зворнику потребне промене: "Могу дати велики допринос развоју града и бољем функционисању локалне управе".

Функционер СДС и актуелни градоначелник Бијељине Мићо Мићић кандидат је СзП за првог човеке овог града. Он је истакао да је Бијељина међу три града у БиХ који најбрже напредује, а као приоритете је навео заштиту од поплава, запошљавање, уређење инфраструктуре, градњу школа...

Лекар Златко Максимовић одлучио је да напусти СДС и да изађе на црту Мићићу. Он има подршку странака владајуће коалиције у РС.

- Желим да створимо снажно и економски јако друштво у Бијељини. Могу да обећам да ћу, ако ми грађани укажу поверење, радити напорно, поштено и домаћински - истакао је Максимовић.

И у свих шест општина Источног Сарајева, за начелничке позиције главну утакмицу водиће кандидати СНСД и СДС.

СДС уз подршку коалициних партнера имаће кандидате у свих шест општина. У Палама, Сокоцу, Источном Старом граду и Трнову, то су актуелни начелници Миодраг Ковачевић, Милован Бјелица, Бојо Гашановић и Ненад Мишовић.

У Источном Новом Сарајеву кандидат је Славко Тошовић, а у Источној Илиџи посланик СДС у НСРС Маринко Божовић.

Кандидат СНСД и коалционих партнера за начелика општине Пале је Бошко Југовић. У Источном Старом граду Младен Малетић, Сокоцу Бојан Копривица, Трнову Горан Вујичић. У Источној Илиџи, кандидат је председник ОО ДНС др Слободан Ного, а у Источном Новом Сарајеву, актуелни начелник Љубиша Ћосић.


БИТКА ЗА ХЕРЦЕГОВИНУ

Кандидати за начелника општине Билећа су актуелни начелник из СНСД Миљан Алексић и Милорад Војиновић из СДС. Гачани ће начелника бирати између актуелног начелника Милана Радмиловића који је кандидат СзП и Максима Скока који је кандидат СП уз подршку СНСД. У Невесињу ће борбу водити Миленко Авдаловић (СНСД) и актуелни начелник Момчило Шиљеговић којег је предложио СзП. Најмања општина у Херцеговини, Источни Мостар начелника ће бирати између Божа Сјерана из СДС и Гордана Рачића из СНСД.

Извор: Вечерње новости