ЛЕ: Широки испао од МАЛТЕЖАНА!

Широки Бријег елиминисан је већ на првој степеници квалификација за Лигу Европе. Након "мршавих" 1:1 на домаћем терену, Биркиркара је славила у реваншу на Малти 2:0 и укупним резултатом 3:1 изборила пласман у друго коло квалификација.

Фудбал 05.07.2016 | 21:30
ЛЕ: Широки испао од МАЛТЕЖАНА!
Другу годину заредом Биркиркара са Малте играће у другом колу квалификација за Лигу Европе!

Након што су Малтежани прошле године поштено намучили Вест Хем, а елиминисани тек након пенала, ове године у двомечу били су бољи од Широког Бријега и сасвим заслужено иборили пласман у наредну рунду.

БИРКИРКАРА - ШИРОКИ БРИЈЕГ 2:0 (1:0) /први меч 1:1/
/Димитров 29, Марковић 76 аутогол/

Први дуел ова два ривала одигран на "Пецари" завршен је без побједника, 1:1, а сви су се тада надали да је то био само лош дан Широкобријежана. Ипак, бх. представник и у реваншу пружио је скромну партију, лошију и од првог меча, па су Малтежани сасвим заслужено стигли до сигурног тријумфа 2:0, односно 3:1 укупним резултатом.

Од почетка сусрета домаћин је наметнуо свој ритам игре, редале су се прилике пред голом Антонија Солде и било је само питање времена када ће се гостујућа мрежа затрести.

То се десило у 29. минуту. Биркиркара је извела одличан напад, понајбољи играч у редовима домаћих Вито Плут сјајно је петом асистирао Срђану Димитрову за 1:0.

У наставку је Широки Бријег одиграо нешто конкретније, али осим шута Вагнера у 54. минуту, тим Славена Мусе скоро да није запријетио. Индолентну игру бх. представника домаћи су казнили другим голом у 76. минуту и ријешили меч.

Био је то брз контранапад домаћих, "резервиста" Метју Гвиљаме прошао је по лијевој страни, а неспретни Стипо Марковић савладао је свог саиграча на голу Широкобријежана и поставио коначних 2:0.

Босна и Херцеговина тако је остала без једног представника у квалификацијама за Лигу Европе, а у четвртак ће своје реванш мечеве одиграти Радник и Слобода, који су у првим утакмицама ремизирали без голова против бугарске екипе Берое, односно Беитар из Јерусалима (Израел).

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар