LE: Široki ispao od MALTEŽANA!

Široki Brijeg eliminisan je već na prvoj stepenici kvalifikacija za Ligu Evrope. Nakon "mršavih" 1:1 na domaćem terenu, Birkirkara je slavila u revanšu na Malti 2:0 i ukupnim rezultatom 3:1 izborila plasman u drugo kolo kvalifikacija.

Fudbal 05.07.2016 | 21:30
LE: Široki ispao od MALTEŽANA!
Drugu godinu zaredom Birkirkara sa Malte igraće u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope!

Nakon što su Maltežani prošle godine pošteno namučili Vest Hem, a eliminisani tek nakon penala, ove godine u dvomeču bili su bolji od Širokog Brijega i sasvim zasluženo iborili plasman u narednu rundu.

BIRKIRKARA - ŠIROKI BRIJEG 2:0 (1:0) /prvi meč 1:1/
/Dimitrov 29, Marković 76 autogol/

Prvi duel ova dva rivala odigran na "Pecari" završen je bez pobjednika, 1:1, a svi su se tada nadali da je to bio samo loš dan Širokobriježana. Ipak, bh. predstavnik i u revanšu pružio je skromnu partiju, lošiju i od prvog meča, pa su Maltežani sasvim zasluženo stigli do sigurnog trijumfa 2:0, odnosno 3:1 ukupnim rezultatom.

Od početka susreta domaćin je nametnuo svoj ritam igre, redale su se prilike pred golom Antonija Solde i bilo je samo pitanje vremena kada će se gostujuća mreža zatresti.

To se desilo u 29. minutu. Birkirkara je izvela odličan napad, ponajbolji igrač u redovima domaćih Vito Plut sjajno je petom asistirao Srđanu Dimitrovu za 1:0.

U nastavku je Široki Brijeg odigrao nešto konkretnije, ali osim šuta Vagnera u 54. minutu, tim Slavena Muse skoro da nije zaprijetio. Indolentnu igru bh. predstavnika domaći su kaznili drugim golom u 76. minutu i riješili meč.

Bio je to brz kontranapad domaćih, "rezervista" Metju Gviljame prošao je po lijevoj strani, a nespretni Stipo Marković savladao je svog saigrača na golu Širokobriježana i postavio konačnih 2:0.

Bosna i Hercegovina tako je ostala bez jednog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a u četvrtak će svoje revanš mečeve odigrati Radnik i Sloboda, koji su u prvim utakmicama remizirali bez golova protiv bugarske ekipe Beroe, odnosno Beitar iz Jerusalima (Izrael).

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar