Пандури ухапсили првотимце Звезде, Б тим распуцан!

А постава српског шампиона поражена од румунског прволигаша, док су резервисти, предвођен Петром Орландићем, лако савладали Кршко.

Фудбал 05.07.2016 | 21:00
Пандури ухапсили првотимце Звезде, Б тим распуцан!
Фудбалери Црвене звезде истовремено су играли две утакмице на припремама у Словенији, а учинак је половичан.

Јача постава изгубила је од румунских Пандура 2:4, док су резервисти убедљиво савладали словеначког прволигаша Кршко - 5:1. Бриљирао је у том мечу Петар Орландић, којем је само прво полувреме било довољно да упише хет-трик.

Поред Орландића, голове за Б поставу постигли су још Давид Бабунски и Дејан Јовељић, а сви погоци црвено-белих виђени су у првих 45 минута.

Што се тиче А тима, стрелци су били Александар Катаи у 42. и Александар Луковић у 57. минут из "слободњака". Капитен се на тај начин искупио за претходно скривљен пенал, али и друго изједначење српског шампиона није успело да донесе преокрет, пошто су Пандури до краја постигли још два гола и сачували победу.


Ове провере требало би да послуже Миодрагу Божовићу за формирање тима који ће извести у првом мечу другог кола квалификација за Лигу шампиона (12. јула), против малтешке Валете, која је избацила Б36 Торшавн са Фарских Острва, али питање је колико тренер црвено-белих може да буде задовољан данашњим издањем играча од којих се очекује да буду носиоци игре.

Чак четри примљена гола открила су неуиграност и несигурност у одбрани црвено-белих, коју ће морати што пре да реше како би остварили зацртан циљ и коначно направили искоран на међународној сцени, пласманом у групну фазу једног од два такмичења.

Утакмицу је обележило и искључење Луиса Ибањеза због жустрог приговора судији у 55. минуту, али с правом замене јер је реч о пријатељској утакмици, па је уместо њега ушао Ристић.

Против Пандура, Црвена звезда је играла у саставу: Кахриман - Цветковић, Фибел, Ал. Луковић, Ибањез (55. Ристић) - Доналд, Аврамовски (46. Полетановић) - Канга, Катаи, Срнић (69. Руиз) - Вијеира (64. Сикимић).

У односу на дуел са Зарјом, у стартној постави није било лакше повређеног Ле Талека (мењао га је Аврамовски) и Андрије Луковића (мењао га је Канга).

Иако је стигао тек пре неколико дана, Гелор Канга је показао да је у форми и да му није проблем да одигра целу утакмицу, док је Џон Руиз играо последњих двадесетак минута и велико је питање да ли ће бити потпуно "фит" за место у стартној постави наредног уторка на Малти или Фарским Острвима.

Против Кршког, Црвена звезда је почела у саставу: Супић - Петковић, Рендулић, Мичел, Милошевић - Рачић, Бабунски - Ан. Луковић, Плавшић, Јовељић - Орландић. Друго полувреме почели су: Супић - Паркер, Рендулић, Мичел, Анђелковић - Ан. Луковић, Илић - Бабунски, Плавшић, Јовељић - Вучићевић. Касније је млади Станковић заменио Супића.

Тренер Миодраг Божовић одлучио је да остане у Термама Чатеж и прати меч другог тима.

Први тест у Словенији био је успешан за црвено-беле, пошто је савладана украјинска Зарја 3:1,а после данашњих утакмица, заказан је и дуел са словеначким прволигашем Радомљем, 8. јула.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар