Panduri uhapsili prvotimce Zvezde, B tim raspucan!

A postava srpskog šampiona poražena od rumunskog prvoligaša, dok su rezervisti, predvođen Petrom Orlandićem, lako savladali Krško.

Fudbal 05.07.2016 | 21:00
Panduri uhapsili prvotimce Zvezde, B tim raspucan!
Fudbaleri Crvene zvezde istovremeno su igrali dve utakmice na pripremama u Sloveniji, a učinak je polovičan.

Jača postava izgubila je od rumunskih Pandura 2:4, dok su rezervisti ubedljivo savladali slovenačkog prvoligaša Krško - 5:1. Briljirao je u tom meču Petar Orlandić, kojem je samo prvo poluvreme bilo dovoljno da upiše het-trik.

Pored Orlandića, golove za B postavu postigli su još David Babunski i Dejan Joveljić, a svi pogoci crveno-belih viđeni su u prvih 45 minuta.

Što se tiče A tima, strelci su bili Aleksandar Katai u 42. i Aleksandar Luković u 57. minut iz "slobodnjaka". Kapiten se na taj način iskupio za prethodno skrivljen penal, ali i drugo izjednačenje srpskog šampiona nije uspelo da donese preokret, pošto su Panduri do kraja postigli još dva gola i sačuvali pobedu.


Ove provere trebalo bi da posluže Miodragu Božoviću za formiranje tima koji će izvesti u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona (12. jula), protiv malteške Valete, koja je izbacila B36 Toršavn sa Farskih Ostrva, ali pitanje je koliko trener crveno-belih može da bude zadovoljan današnjim izdanjem igrača od kojih se očekuje da budu nosioci igre.

Čak četri primljena gola otkrila su neuigranost i nesigurnost u odbrani crveno-belih, koju će morati što pre da reše kako bi ostvarili zacrtan cilj i konačno napravili iskoran na međunarodnoj sceni, plasmanom u grupnu fazu jednog od dva takmičenja.

Utakmicu je obeležilo i isključenje Luisa Ibanjeza zbog žustrog prigovora sudiji u 55. minutu, ali s pravom zamene jer je reč o prijateljskoj utakmici, pa je umesto njega ušao Ristić.

Protiv Pandura, Crvena zvezda je igrala u sastavu: Kahriman - Cvetković, Fibel, Al. Luković, Ibanjez (55. Ristić) - Donald, Avramovski (46. Poletanović) - Kanga, Katai, Srnić (69. Ruiz) - Vijeira (64. Sikimić).

U odnosu na duel sa Zarjom, u startnoj postavi nije bilo lakše povređenog Le Taleka (menjao ga je Avramovski) i Andrije Lukovića (menjao ga je Kanga).

Iako je stigao tek pre nekoliko dana, Gelor Kanga je pokazao da je u formi i da mu nije problem da odigra celu utakmicu, dok je Džon Ruiz igrao poslednjih dvadesetak minuta i veliko je pitanje da li će biti potpuno "fit" za mesto u startnoj postavi narednog utorka na Malti ili Farskim Ostrvima.

Protiv Krškog, Crvena zvezda je počela u sastavu: Supić - Petković, Rendulić, Mičel, Milošević - Račić, Babunski - An. Luković, Plavšić, Joveljić - Orlandić. Drugo poluvreme počeli su: Supić - Parker, Rendulić, Mičel, Anđelković - An. Luković, Ilić - Babunski, Plavšić, Joveljić - Vučićević. Kasnije je mladi Stanković zamenio Supića.

Trener Miodrag Božović odlučio je da ostane u Termama Čatež i prati meč drugog tima.

Prvi test u Sloveniji bio je uspešan za crveno-bele, pošto je savladana ukrajinska Zarja 3:1,a posle današnjih utakmica, zakazan je i duel sa slovenačkim prvoligašem Radomljem, 8. jula.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar