Панчево: Обично хапшење се претворило у филмски заплет!?

Полиција је ухапсила Југослава Ристића (45) непосредно након пљачке, али се испоставило да је не само напаствовао четири девојчице, већ и да је, иако осуђен за силовање детета, већ седам година у бекству.

Србија 05.07.2016 | 17:28
Панчево: Обично хапшење се претворило у филмски заплет!?
Филмски заплет почео је, наиме, када су припадници МУП-а у Панчеву ухапсили овог Лозничанина због сумње да је опљачкао две продавнице. Наиме, сумња се да је у фебруару и јуну ове године у Панчеву пљачкао тако што је претећи ножем радницама отимао новац из касе.

 Југослав Ристић је ухапшен због пљачки, али се тек тада испоставило да је напаствовао четири девојчице у Панчеву и да је у бекству од 2009. због силовања М. К. (6).

"Након пријаве разбојништва у недељу вече у једној продавници, панчевачки полицајци су кренули у потрагу за пљачкашем, блокирали тај део града и ухапсили Ристића. Од велике помоћи је заправо био снимак видео-надзора из радње. Након привођења, Ристић се убрзо уклопио и у опис мушкарца за којим се трагало због недозвољених полних радњи у Панчеву током јуна. Девојчице је пратио увече, прикрадао им се из мрака и додиривао их. Реч је о две девојчице и две малолетнице млађе од 14 година, које су на сву срећу, када их је напао и насилно додиривао, вриштале на сав глас и пружиле физички отпор, због чега је побегао ", каже извор близак истрази.



Фото: Д. Бриза / РАС СрбијаПанчево

Међутим, након што су инспектори установили да имају осумњиченог разбојника и напасника пред собом, уследио је нови шок - испоставило се да је Ристић бегунац од закона и силоватељ.

Истрага: Где се крио седам година, има ли јож жртава
Након хапшења, тужилаштво је отворило истрагу која ће се позабавити тиме где се Ристић крио у протеклих седам година, како је успео да избегне затвор, али и темељно испитати да ли је извршио разбојништва и у другим градовима широм Србије, као и да ли је напаствовао још девојчица.


Наиме, он већ годинама избегава одлазак на одслужење затворске казне, на коју је осуђен 7. марта 2009. године због силовања девојчице К. М., у новосадском насељу Ветерник, која је тада имала свега шест година.

После силовања је побегао, али је осуђен у одсуству пред Вишим судом у Новом Саду.



Фото: Профимедиа

Иако је Виши суд у Шапцу за њим расписао централну потерницу због издржавања затворске казне, Југослав до данас није одслужио ни дан.

Сад је упућен у затвор у Сремској Митровици, а у Панчеву ће се против њега водити поступак за нова кривична дела.

Извор: Блиц
Фото: Рас Србија

Коментари / 0

Оставите коментар