Pančevo: Obično hapšenje se pretvorilo u filmski zaplet!?

Policija je uhapsila Jugoslava Ristića (45) neposredno nakon pljačke, ali se ispostavilo da je ne samo napastvovao četiri devojčice, već i da je, iako osuđen za silovanje deteta, već sedam godina u bekstvu.

Srbija 05.07.2016 | 17:28
Pančevo: Obično hapšenje se pretvorilo u filmski zaplet!?
Filmski zaplet počeo je, naime, kada su pripadnici MUP-a u Pančevu uhapsili ovog Lozničanina zbog sumnje da je opljačkao dve prodavnice. Naime, sumnja se da je u februaru i junu ove godine u Pančevu pljačkao tako što je preteći nožem radnicama otimao novac iz kase.

 Jugoslav Ristić je uhapšen zbog pljački, ali se tek tada ispostavilo da je napastvovao četiri devojčice u Pančevu i da je u bekstvu od 2009. zbog silovanja M. K. (6).

"Nakon prijave razbojništva u nedelju veče u jednoj prodavnici, pančevački policajci su krenuli u potragu za pljačkašem, blokirali taj deo grada i uhapsili Ristića. Od velike pomoći je zapravo bio snimak video-nadzora iz radnje. Nakon privođenja, Ristić se ubrzo uklopio i u opis muškarca za kojim se tragalo zbog nedozvoljenih polnih radnji u Pančevu tokom juna. Devojčice je pratio uveče, prikradao im se iz mraka i dodirivao ih. Reč je o dve devojčice i dve maloletnice mlađe od 14 godina, koje su na svu sreću, kada ih je napao i nasilno dodirivao, vrištale na sav glas i pružile fizički otpor, zbog čega je pobegao ", kaže izvor blizak istrazi.Foto: D. Briza / RAS SrbijaPančevo

Međutim, nakon što su inspektori ustanovili da imaju osumnjičenog razbojnika i napasnika pred sobom, usledio je novi šok - ispostavilo se da je Ristić begunac od zakona i silovatelj.

Istraga: Gde se krio sedam godina, ima li jož žrtava
Nakon hapšenja, tužilaštvo je otvorilo istragu koja će se pozabaviti time gde se Ristić krio u proteklih sedam godina, kako je uspeo da izbegne zatvor, ali i temeljno ispitati da li je izvršio razbojništva i u drugim gradovima širom Srbije, kao i da li je napastvovao još devojčica.


Naime, on već godinama izbegava odlazak na odsluženje zatvorske kazne, na koju je osuđen 7. marta 2009. godine zbog silovanja devojčice K. M., u novosadskom naselju Veternik, koja je tada imala svega šest godina.

Posle silovanja je pobegao, ali je osuđen u odsustvu pred Višim sudom u Novom Sadu.Foto: Profimedia

Iako je Viši sud u Šapcu za njim raspisao centralnu poternicu zbog izdržavanja zatvorske kazne, Jugoslav do danas nije odslužio ni dan.

Sad je upućen u zatvor u Sremskoj Mitrovici, a u Pančevu će se protiv njega voditi postupak za nova krivična dela.

Izvor: Blic
Foto: Ras Srbija

Komentari / 0

Ostavite komentar