ЕП: БиХ у походу на европску медаљу!

Босну и Херцеговину ће на предстојећем Европском првенству у Амстердаму петорица атлетичара.

Остали спортови 05.07.2016 | 22:15
ЕП: БиХ у походу на европску медаљу!
Од 6. до 10. јула у холандском астердаму биће одржан шампионат Старог континента у "краљици спортова", а БиХ ће представљати Амел Тука (800 м), Хамза Алић, Кемал Мешић, Месуд Пезер (кугла) и Дејан Милеуснић (копље).

Њих ће пратити у Амстердаму и тренери Мехмед Скендер и Ђани Гидини.

Селектор атлетске репрезентације БиХ Елвир Крехмић је оптимиста пред почетак првенства.

"У свим дисциплинама имамо кандидате за медаље. Тука је тренутно у успону форме. Управо сада на Европском првенству и уочи Олимпијских игара наредног мјесеца у Рио де Жанеиру очекује се његов шпиц сезоне. Надам се да ће ући у финале, а онда слиједи борба за медаљу", рекао је Крехмић, а пренијели сарајевски медији.

Према његовим ријечима, ни остали представници БиХ нису без шанси да изборе финала у својим дисциплинама, а чак и да се нађу на побједничком постољу у Амстердаму.

"Алић је на Балканијади показао да је у завидној форми. Ту су још Пезер и Мешић у дисциплини бацања кугле. Вјерујем да ће минимално двојица ући у финале, а добар резултат можемо очекивати и од Милеуснића".

Наступ у Амстердаму представља највећи изазов за младог бацача копља Дејана Милеуснића, који ће већ 6.јула први изаћи на борилиште и покушати досећи олимпијску норму.

Његова форма је у успону и то је показао на протеклој Балканијади, гдје је имао и један хитац од 82 метра, али с преступом.

"Свјестан сам ситуације у којој се налазим и желим направити резултат за Рио. Јутрошњи тренинг прошао је без проблема и крећемо на пут, с којег желим да се вратим уз сазнање да ћу имати и наступ на Олимпијским играма. Била би то велика награда за мене, тренере, Зеничане и све спортисте у Босни и Херцеговини", изјавио је Милеуснић.

На шампионату Европе у Амстердаму учествоваће рекордан број атлетичара - 1.473 такмичара из 50 држава. Србију ће представљати 11 атлетичара, а најбројнија ће бити селекција Њемачке са 110 спортиста.

Европско првенство у атлетици одржава се од 6. до 10. јула.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар