Црна Гора: Илегалци од Будве, па до Улциња

Не баш очекивана и најављивана навала туриста првих дана јула на црногорском приморју, нарочито у приватном смештају, извела је на улице дилере, који нуде слободне кревете у собама и апартманима који нису пријављени. Смештај уговарају по цени од 10 до 15, па и до 20 евра, по лежају, у луксузнијим кућама.

Регион 05.07.2016 | 11:10
Црна Гора: Илегалци од Будве, па до Улциња
Запосели су тротоаре уз градске булеваре и стајалишта аутобуских станица. Иако се плаше инспекције, која је активна и овога лета, не либе се да заустављају аутомобиле са страним регистрацијама и тамо где то није дозвољено, али и туристе с коферима на аутобуским станицама, тек пристигле на одмор, за које претпостављају да још нису резервисали смештај.

На будванској ривијери борави исити број регистрованих гостију као и лане, слично је на херцегновској ривијери, а понајмање их је, бар засад, у Улцињу и околини.

У Црногорском туристичком удружењу, општинским туристичким организацијама и другим асоцијацијама, које је баве туризмом, кажу да није мали број мештана, који су своје куће и станове саградили нелегално, па немају дозволу да издају собе. Али ипак, то чине.

Њихови гости бораве инкогнито, не плаћају боравишну таксу, а станодавци порез. И штете су, наравно, огромне.

У Одбору за туризам Привредне коморе Црне Горе рачунају да ће и овог лета сива економија (дилери нелегалних соба, продавци разних роба на привременим тезгама без регистарских каса и други који раде на црно) слити у приватне џепове на десетине милиона евра. За толико ће, наравно, бити краћи буџети општина и републике.

Засад су, мада је тек почетак главне туристичке сезоне, најбоље попуњени хотели дуж приморја и то они најлуксузнији, као што су у Бечићима. “Јулска рупа” је, тврде домаћини, традиционална, и траје негде до половине месеца, а онда крећу шпиц сезоне и праве гужве.

АКВА-ПАРК И ЗВАНИЧНО

Јуче је, после дводневне генералне пробе, званично почео да ради модерни аква-парк у Будви.

Забавни комплекс се простире на 41.800 квадратних метара и обухвата низ узбудљивих водених атракција: тобогана, базена, преко 50 атракција за децу, велики ресторан, три бара, дечји кафић, продавницу, фото-кабину и друге садржаје.

Аква-парк има дневни капацитет до 6.000 људи и прилагођен је свим генерацијама, а цене улазница се крећу од 20 евра за одрасле на цео дан (10.00-19.00) или на четири сата - 16 евра, па до 15 евра за децу (целодневно) или на четири сата - 12 евра.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

корлеоне

05.07.2016 10:31

САМО НЕКА ВАС КУПАЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

турист

05.07.2016 11:01

Ако буде заиста смјештај 10 еврића на ноћ,идем одмах у будву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота РС

05.07.2016 12:29

Нека мене на Дрини

ОДГОВОРИТЕ