ЕУРО - Прва "седмица" од дебакла Југославије!

Ево када је последњи пут постигнуто седам голова на елиминационој утакмици Европског првенства.

Фудбал 05.07.2016 | 14:30
ЕУРО - Прва "седмица" од дебакла Југославије!
Дуел Француска - Исланд ушао је у историју европских првенстава као је један од три најубедљивија нокаут дуела од када се континентални турнири играју.

Најефикаснији меч те категорије одигран је на париском "Парку принчева" давне 1960. и такав збир голова тешко ће бити достигнут.

Тај, историјски дуел одиграле су Француска и Југославија, а селекција наше државе победила је5:4, за пласман у финале, у којем је изгубила од Совјетског савеза 1:2. Стрелци у полуфиналу били су били Галић, Жанетић, Кнез и Јерковић (два гола).

Други најефикаснији меч ове листе одигран је недовољно давно да буде избрисан из памћења љубитеља фудбала у Србији.

Наравно, у питању је нама и даље болних, ротердамских Холандија - Југославија 6:1, из 2000. године. Било је то четвртфинале Европског првенства, у којем су "лале" преслишале наш тим и победиле га головима Патрика Клајверта (три), Марка Овермарса (два) и аутоголом Дејана Говедарице.

Једини гол за Југославију те јунске вечери постигао је Саво Милошевић, али било би претерано назвати тај погодак "утешним", јер утехе због дебакла и бродолома није било.

Европска првенства управо од тог дана нису видела елиминациону утакмицу са седам голова, као што до данас нису видела ни репрезентацију Србије.

Убедљиво су изгубили Исланђани, али су, за разлику од "плавих" 2000, терен стадиона "Француска" напустили подигнутих глава, уз аплаузе својих навијача због борбе до последњег тренутка.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар