Хрватска: Учестала силовања странкиња

Сплитској полицији пријавељна су два нова случаја силовања - најпре је то учинила 25-годишња Канађанка, а јутрос 18-годишња Аустријанка, док је њена 21-годишњица сународница пријаву поднела пре неколико недеља.

Регион 04.07.2016 | 19:35
Хрватска: Учестала силовања странкиња
Хрватски медији подсећају да овакви случајеви нису новост и да их сваке сезоне буде по неколико.

Канадска држављанка је полицији испричала да се пробудила у Жрновници у друштву непознатог мушкарца. Рекла је да не зна је ли силована, али случај је пријавила.

Сећа се, рекла је, да су јој понудили превоз са Бачвица, али да је уместо у изнајмљеном апартману завршила седам километара даље у Жрновници.

Сумња да су је дрогирали и силовали, а полиција ће, како се наводи, покушати утврдити што се заиста догодило.

Јутрос је свој случај пријавила 18-годишња Аустријанка која је полицији испричала да је била у диско клубу у Супетру на острву Брач, а да је с једним младићем завршила на плажи.

Каже да су је држала двојица, а да ју је он силовао. Изнела је неколико варијанти догађаја.

Наложено је да се девојке прегледају како би се установило имају ли какве озледе које би се могле повезати са насилним полним чином.

Пре неколико недеља силовање је сплитској полицији пријавила и њена 21-годишња сународница, која је као починиоца навела 25-годишњег Британца у Хвару.

Њему је одузет пасош с обавезом јављања полицији, а она је пак наставила летовање ван Хрватске.

Хрватски портал "Индеx" констатује да овакви случајеви нису новост.

Током сваке сезоне на сплитском подручју буде по неколико оваквих пријава, наводи се и подсећа да је лани 18-годишња Норвежанка пријавила тројицу младих Аустралијанаца за силовање у сплитском клубу.

У затвор нису ишли, платили су јој 20.000 евра и вратили се у домовину.

Такође прошле године је силовање на јахти код Хвара пријавила 21-годишња Британка, а виновници су 23-годишњи Саудијац и 33-годишњи држављанин Јемена нагодили су се тако што су платили одређени новчани износ и избегли затворску казну.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

задро

05.07.2016 06:47

За силовање нема казне!

ОДГОВОРИТЕ