Србија без одговора на позив Словачке

Србија се није одазвала позиву да присуствује неформалним састанцима које ће Словачка, као председавајућа ЕУ, ускоро организовати.

Регион 04.07.2016 | 09:00
Србија без одговора на позив Словачке
То је рекла амбасадорка Словачке у Србији Дагмар Репчекова, уз напомену да ће се ти састанци одржати овог месеца, као и да су позване државе кандидати.

У интервјуу за "Политику" она је објаснила да осим званичних састанака министара ЕУ, Словачка као председавајућа земља Саветом ЕУ огранизује и неформалне астанаке, на које је одлучила да позове и представнике земаља кандидата за чланство.

"Један од састанака које организујемо у јулу у Братислави је Савет ЕУ за унутрашње послове и правосуђе (ЈХА) , а други је Савет за заштоти животне средине (ЕНВИ). И за један и за други послали смо позивнице надлежним министрствима Србије, али нисмо нажалост, до данашњег дана добили одговоре," рекла је амбасадорка.

Она је поводом позива шефа дипломатије Ивице Дачића на хитне консултције о спољнополитичким потезима након одлуке Брисела да не буду отворена поглавља, рекла да не види разлог за преиспитивање става Владе Србије који су у више наврата истакли званичници Србије, укључујући председника Николића - да је приоритет Србије пуноправно чланство у ЕУ.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СРБИЈА

04.07.2016 07:21

ИМА ЛИ ИКО ПАМЕТАН У СРБИБИЈИ? Н Е М А !

ОДГОВОРИТЕ