Јога је и за мушкарце

Многи спортисти увели су ову древну источњачку вештину у своју свакодневну рутину јер су користи јоге, и за тело и ум, вишеструке. Са основама се можете упознати код стручњака, а касније вежбајте сами.

Здравље 02.07.2016 | 10:53
Јога је и за мушкарце
Ако мислите да је јога спорт само за жене, грешите. Многи врхунски спортисти увели су ову древну источњачку вештину у своју свакодневну рутину јер су користи јоге, и за тело и ум, вишеструке. Са основама се можете упознати код акредитованих стручњака, а касније вежбајте сами. Све што вам треба је подлога и интернет јер на "мрежи" можете наћи велики број бесплатних тренинга.

Већина положаја у јоги подразумева увртање кичме чиме се потпомаже варење и ослобађање тела од отрова. Ови положаји нарочито пријају тенисерима и голферима чинећи их спремнијим и отпорнијим на повреде.

У јоги нема тегова, али то не значи да она не јача мишиће, јер користимо тежину сопственог тела што резултира добро избалансираним мишићним групама. Захваљујући дубоком дисању и техникама за релаксацију, вежбање јоге смањује ниво стреса, а како искусни практиканти тврде, побољшава сексуални живот.

И то није све - јога изоштрава ментални фокус, учи нас да слушамо своје тело, упознајемо његове границе, а онда их постепено померамо.

Новости
фото: фацебоок

Коментари / 0

Оставите коментар