Катка Окановић ухапшена због ратовања у Сирији

Држављанка БиХ Катка Окановић (60), за којом је била расписана потрага због сумње да је боравила на ратишту у Сирији, ухапшена је јуче ујутро на граничном прелазу Изачић код Бихаћа.

Босна и Херцеговина 01.07.2016 | 12:10
Катка Окановић ухапшена због ратовања у Сирији
"Окановићева је покушала да напусти БиХ. Припадници Граничне полиције БиХ провјером су установили да Федерална управа полиције (ФУП) трага за њом јер је осумњичена за ратовање у Сирији. Задржали смо је до доласка припадника ФУП-а", кажу у Граничној полицији.

Окановићеву су потом преузели припадници ФУП-а. Портпарол ФУП-а Марина Зовић каже да је Окановићева криминалистички обрађена и да ће бити предата надлежном тужилаштву.

"За њом је била расписана потрага. Имамо посебне регистре особа које бораве на страним ратиштима. У сарадњи с другим агенцијама, с циљем проналаска тих лица, предузимамо активности на документовању и подношењу извјештаја против њих надлежном тужилаштву", каже Зовићева.

Тужилаштво ће утврдити када се Окановићева вратила са сиријског ратишта, на који је начин прешла границу и зашто није ухапшена том приликом него када је покушала да напусти БиХ.

Извор: Глас Српске

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

уг

01.07.2016 10:27

Ишла Катка да се катка .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ме

01.07.2016 15:41

Хахахаха...

Name

цx

01.07.2016 16:01

Никад није касно поцети.