Katka Okanović uhapšena zbog ratovanja u Siriji

Državljanka BiH Katka Okanović (60), za kojom je bila raspisana potraga zbog sumnje da je boravila na ratištu u Siriji, uhapšena je juče ujutro na graničnom prelazu Izačić kod Bihaća.

Bosna i Hercegovina 01.07.2016 | 12:10
Katka Okanović uhapšena zbog ratovanja u Siriji
"Okanovićeva je pokušala da napusti BiH. Pripadnici Granične policije BiH provjerom su ustanovili da Federalna uprava policije (FUP) traga za njom jer je osumnjičena za ratovanje u Siriji. Zadržali smo je do dolaska pripadnika FUP-a", kažu u Graničnoj policiji.

Okanovićevu su potom preuzeli pripadnici FUP-a. Portparol FUP-a Marina Zović kaže da je Okanovićeva kriminalistički obrađena i da će biti predata nadležnom tužilaštvu.

"Za njom je bila raspisana potraga. Imamo posebne registre osoba koje borave na stranim ratištima. U saradnji s drugim agencijama, s ciljem pronalaska tih lica, preduzimamo aktivnosti na dokumentovanju i podnošenju izvještaja protiv njih nadležnom tužilaštvu", kaže Zovićeva.

Tužilaštvo će utvrditi kada se Okanovićeva vratila sa sirijskog ratišta, na koji je način prešla granicu i zašto nije uhapšena tom prilikom nego kada je pokušala da napusti BiH.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ug

01.07.2016 10:27

Išla Katka da se katka .

ODGOVORITE
Name

Me

01.07.2016 15:41

Hahahaha...

Name

cx

01.07.2016 16:01

Nikad nije kasno poceti.