Србија прегазила Грчку пред квалификације за ОИ

У последњој провери пред квалификациони турнир за Олимпијске игре Србија је пред 18.000 навијача у "Комбанк арени" очитала лекцију Грчкој која је савладана резултатом 91:76.

Кошарка 29.06.2016 | 08:25
Србија прегазила Грчку пред квалификације за ОИ
Екипа Александра Ђорђевића је претходно два пута победила Француску - 79:77 у Паризу и 94:88 у Београду. Ако је судити по мечу са Грчком, Србија ће спремна дочекати квалификациони турнир за место које води у Рио. "Хелени" су "орловима" парирали смо током првих десетак минута игре, а онда су се разиграли Јокић, Теодосић, Радуљица, Гудурић... па је на крају било 91:76 и то без помоћи Немање Недовића који није улазио у игру.

Блистао је Никола Јокић са 20 поена и 5 скокова, Милош Теодосић је додао 16 поена и 3 асистенције, аМирослав Радуљица је поред 14 поена имао 2 скока. На другој страни, Атетокунбо је убацио 14, а Перпероглу 12 поена. 
 
Грчка је веома добро почела дуел и повела 10:4. Али брзо су се разиграли Јокић, а потом и Теодосић, па су гости након прве донице имали предност од 29:27. Онда су наши заиграли много боље, како у нападу тако и у одбрани. Јокићу и Теодосићу се придружио и Радуљица који је атрактивним закуцавањем подигао навијаче на ноге. У наставку је за Србију дебитовао и Марко Гудурић, који се уписао у стрелце и то у великом стилу - тројком, па је Србија на полувреме отишла са вођством 53:46.

Селектор Ђорђевић је током треће деонице доста мењао, али је Србија ипак успела да одржи предност. Теодосић је предводио саиграче, а Србија је у финишу стекла залиху од 11 поена, па су навијачи током 10 последњих минута меча уживали у егзибиционим позетима наших играча. Предњачила је асистенција Гудурића за Дангубића, који је закуцао Грке на "минус 20" - 85:65. На крају 91:76 за Србију. 

"Орлови" квалификациони турнир играју у Београду од 4. до 9. јула. Наш тим првог дана игра са Порториком, а 6. јула је противник  Ангола. Полуфинала су заказана за 8. јул, док се финална утакмица игра 9. јула. На Олимпијске игре ће се квалификовати само победник турнира.










Извор: Информер

Коментари / 0

Оставите коментар