Srbija pregazila Grčku pred kvalifikacije za OI

U poslednjoj proveri pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre Srbija je pred 18.000 navijača u "Kombank areni" očitala lekciju Grčkoj koja je savladana rezultatom 91:76.

Košarka 29.06.2016 | 08:25
Srbija pregazila Grčku pred kvalifikacije za OI
Ekipa Aleksandra Đorđevića je prethodno dva puta pobedila Francusku - 79:77 u Parizu i 94:88 u Beogradu. Ako je suditi po meču sa Grčkom, Srbija će spremna dočekati kvalifikacioni turnir za mesto koje vodi u Rio. "Heleni" su "orlovima" parirali smo tokom prvih desetak minuta igre, a onda su se razigrali Jokić, Teodosić, Raduljica, Gudurić... pa je na kraju bilo 91:76 i to bez pomoći Nemanje Nedovića koji nije ulazio u igru.

Blistao je Nikola Jokić sa 20 poena i 5 skokova, Miloš Teodosić je dodao 16 poena i 3 asistencije, aMiroslav Raduljica je pored 14 poena imao 2 skoka. Na drugoj strani, Atetokunbo je ubacio 14, a Perperoglu 12 poena. 
 
Grčka je veoma dobro počela duel i povela 10:4. Ali brzo su se razigrali Jokić, a potom i Teodosić, pa su gosti nakon prve donice imali prednost od 29:27. Onda su naši zaigrali mnogo bolje, kako u napadu tako i u odbrani. Jokiću i Teodosiću se pridružio i Raduljica koji je atraktivnim zakucavanjem podigao navijače na noge. U nastavku je za Srbiju debitovao i Marko Gudurić, koji se upisao u strelce i to u velikom stilu - trojkom, pa je Srbija na poluvreme otišla sa vođstvom 53:46.

Selektor Đorđević je tokom treće deonice dosta menjao, ali je Srbija ipak uspela da održi prednost. Teodosić je predvodio saigrače, a Srbija je u finišu stekla zalihu od 11 poena, pa su navijači tokom 10 poslednjih minuta meča uživali u egzibicionim pozetima naših igrača. Prednjačila je asistencija Gudurića za Dangubića, koji je zakucao Grke na "minus 20" - 85:65. Na kraju 91:76 za Srbiju. 

"Orlovi" kvalifikacioni turnir igraju u Beogradu od 4. do 9. jula. Naš tim prvog dana igra sa Portorikom, a 6. jula je protivnik  Angola. Polufinala su zakazana za 8. jul, dok se finalna utakmica igra 9. jula. Na Olimpijske igre će se kvalifikovati samo pobednik turnira.










Izvor: Informer

Komentari / 0

Ostavite komentar