Пољска: У невремену погинуле три особе

У олујном невремену у Пољској три особе су погинуле, 16 је повријеђено, а међу њима и двоје купача које је на плажи ударио гром.

Свијет 27.06.2016 | 13:27
Пољска: У невремену погинуле три особе
Олуја је у недјељу приземљила авионе и продрла у терминал међународног аеродрома Фредерика Шопена у Варшави, а пољски ватрогасци излазили су на терен скоро 5.000 пута да отклоне штете.

"Невријеме је пратио олујни вјетар у ударима брзином од око 100 километара на час. У посљедња два дана Ватрогасна стража излазила је на терен 4.885 пута, највише у Мазовјецком војводству (централна Пољска), Шлезији (југозапад) и Кујавско-померанијском војводству (сјеверозапад земље). У олујном невремену погинуле су три особе, а 16 повријеђено, а међу њима четири ватрогасца", саопштио је данас портпарол пољске Ватрогасне страже Павел Фронтчак.

Олуја је у недјељу поподне изненадили купаче на плажи у Њепорету близу Варшаве и када је почело да грми и сијева склонили су се под дрво у које је, на несрећу, ударио гром.

"Дејвојка и младић склонили су се пред олујом под дрво у које је ударио гром. Онесвијестили су се. Превезни су хитно у болницу", рекао је телевизији ТВН Варшава један од локалних спасилаца Војћех Тшотак.

Поломљене гране и оборено дрвеће зауставили су и возове, а главни међународни аеродром у Варшави морао је на кратко у недјељу да обустави сва слијетања и полијетања авиона због олује која је дивљала над пољском престоницом.

"Вода је продрла и поплавила стари терминал тако да су путници пребачени у нови терминал А и Б", рекао је портпарол аеродрома Фредерик Шопен Пшемислав Пшибилски.

Хиљаде Пољака остало је без струје због покиданих водова.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар