Авион се запалио након принудног слијетања

Авион компаније "Сингапур ерлајнс" на лету за Милано запалио се рано јутрос, након што је принудно слетео на сингапурски аеродром Чанги са кога је и полетео, али у том инциденту нема повређених, саопштиле су локалне власти.

Свијет 27.06.2016 | 08:00
Авион се запалио након принудног слијетања
Летелица се вратила на полазни аеродром након упозорења на низак ниво уља у мотору, али се по слетању запалио десни мотор авиона "боинг 777-300ЕР", пренео је Ројтерс.

Ватрогасци су убрзо угасили ватру, а нико од 222 путника и 19 чланова посаде није повређен у том инциденту, саопштио је "Сингапур ерлајнс".

"Путници су искрцани и превезени аутобусом до зграде терминала. Они ће касније бити пребачени у други авион, који би касније данас требало да полети за Милано", наводи се у саопштењу авиокомпаније.

Лет СQ368 на линији Сингапур-Милано је полетео јутрос у 2,05 сати, али је два сата касније пилот објавио да је дошло до квара у мотору и да ће се авион вратити у Сингапур, наводе локални медији.

На фотографијама и видео снимцима објављеним на друштвеним мрежама се види како десно крило авиона, старог десет година, гори после слетања, док ватрогасна кола јуре да га угасе.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЧУДО

27.06.2016 07:51

ДА ЈЕ ИЗ ЛАКТАША ПОЛЕТЕО МИСЛИО БИ ЧОВЈЕК ПОКРАЛИ УЉЕ АЛИ ЗАСИГУРНО ТО ЈЕ УРАДИО НЕКИ НА ПРИВРЕМЕНОМ РАДУ!

ОДГОВОРИТЕ