САД: Протест демократа на поду

Чланови Сената из редова Демократске странке су одржали протест сједећи на поду Доњег дома америчког парламента са захтјевом за оштрију контролу наоружања.

Свијет 23.06.2016 | 08:54
САД: Протест демократа на поду
Један од конгресмена,Џон Луис затражио је од колега да не одустају од захтјева.

Предсједавајући Представничког дома Пол Рајан, који је из редова Републиканске странке, протест демократа назвао је "представом за јавност".

Један од сенатора из редова демократа Хери Рид истакао је да су они за компромис, те да подржава приједлог републиканаца.

Он је нагласио да подржава нацрт закона који је предложио републикански сенатор Сузан Колинс, којим би била забрањена продаја оружја људима који се налазе на листи потенцијалних терориста.

Нацрт закона данас ће бити изнесен пред Сенат.

Амерички Сенат одбацио је почетком седмице планове за пооштравање контроле оружја, укључујући забрану куповине наоружања особама које су на листи потенцијалних терориста.

Републиканци и чланови Националне асоцијације за наоружање /НРА/ тврде да се нацртима које су изнијеле демократе нарушава уставно право за ношење оружја. Демократе сматрају да су приједлози републиканаца преслаби.

Прије десет дана Омар Матин убио је 49 особа у ноћном клубу у Орланду, и то је најтежи масовни оружани инцидент у историји САД. Матин је био амерички држављанин који је познат Федералном истражном бироу од 2013. године, али није био на листи потенцијалних терориста.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар