Ђорђе Иванов неће поднијети оставку

Предсједник Македоније Ђорђе Иванов поручио је у вечерашњем обраћању нацији да, и поред захтјева опозиције, не планира да поднесе оставку.

Свијет 22.06.2016 | 22:35
Ђорђе Иванов неће поднијети оставку
Он је рекао да је Македонија у претходном периоду била изложена опасностима по безбједност и да је због кризе и политичких "препуцавања" рад институција био онемогућен.

"Војска и полиција су спријечили више од 15.000 илегалних покушаја за улазак у земљу, а заустављена је и терористичка група на сјеверу границе", каже Иванов.

Он каже да су правну државу нарушили они који немају културу да рјешавају проблеме у институцијама и дијалогом - опозициони СДСМ и владајућа странка македонских Албанаца – Демократска унија за интеграцију /ДУИ/.

Македонски предсједник је оптужио Специјално јавно тужилаштво да је обављало селективни прогон који је изазвао тензије у друштву које су могле да изазову грађански конфликт.

Иванов је навео да се у Македонији води "специјални рат" и да је намјера да се тензије одржавају са неким техничким владама.

Он је рекао да договор о изласку из политичке кризе није спроведен и да је на улицама Скопља позориште у коме учествују они који не признају институције.

Иванов је позвао лидере политичких партија да не користе актуелно стање у земљи за остваривање својих интереса, а ЕУ и НАТО да деблокирају евроатлански пут Македоније.

Опозициони СДСМ, реагујући на обраћање Иванова, саопштио је да је предсједник Македоније потврдио, не само да је неспособан, већ и неурачунљив и опасан као предсједник државе.

Извор: СРНА

Коментари / 0

Оставите коментар