Мото ГП - Маркез: Одговара ми Асен, стаза је брза, то је у мом стилу!

„Корак по корак, ми правимо мала, али значајна побољшања, тако да ћемо у Асену кренути на освајање подијума јер знам да ми стаза лежи“, оптимистичан је Марк Маркез уочи загревања за тркачки викенд на чувеној стази у Асену.

Остали спортови 24.06.2016 | 09:15
Мото ГП - Маркез: Одговара ми Асен, стаза је брза, то је у мом стилу!
Шпанац Марк Маркез је стара чекалица. Отпутовао је у Асен на наредну Мото ГП рунду где ће покушати да оствари подвиг и супротстави се Лоренцу и Росију. Он, по најновијој изјави не сумња да ће му рад уродити плодом, и очекује да ће уз нијансе којима побољшава своју "хонду" све доћи на своје место.

„Корак по корак, ми правимо мала али значајна побољшања, тако да ћемо у Асену кренути на освајање подијума јер знам да ми стаза лежи. Време у Холандији је непедвидиво, тако да ћемо бити јако обазриви да нас нешто не изненади“, каже Марк Маркез са позиције Јамахиног изазивача из бокса Репсол Хонде.

„Добро је, имали смо у Шпанији доста времена да тестирамо мотоцикл, али и да се одморимо пред битну трку у Асену. Ништа ја не потцењујем, јер Асен је посебан и зато што ће време сигурно бити хладније него на претходним тркама. Стаза је брза, али ја уживам у њој јер одговара мом стилу“, тврди Маркез без страха од конкуренције на холандској писти.

У коментарима шпанских новинара у последње време све мање преовладавају теме у којима се Валентино Роси сматра за особу која омета Маркеза у било чему. Напротив, трка у Каталонији на којој се из старих анимозитета поново родио један здрав ривалитет је поново главна тема у свим насловима. Шпанци изражавају наду да Маркез може више да постигне у Асену, па се Роси углавном спомиње у контексту нове шасије са којом ће се појавити на наредној трци. По свему томе чини се да је испружена рука Валентина Росија из Каталоније много више значи шпанској него италијанској јавности.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар