Moto GP - Markez: Odgovara mi Asen, staza je brza, to je u mom stilu!

„Korak po korak, mi pravimo mala, ali značajna poboljšanja, tako da ćemo u Asenu krenuti na osvajanje podijuma jer znam da mi staza leži“, optimističan je Mark Markez uoči zagrevanja za trkački vikend na čuvenoj stazi u Asenu.

Ostali sportovi 24.06.2016 | 09:15
Moto GP - Markez: Odgovara mi Asen, staza je brza, to je u mom stilu!
Španac Mark Markez je stara čekalica. Otputovao je u Asen na narednu Moto GP rundu gde će pokušati da ostvari podvig i suprotstavi se Lorencu i Rosiju. On, po najnovijoj izjavi ne sumnja da će mu rad uroditi plodom, i očekuje da će uz nijanse kojima poboljšava svoju "hondu" sve doći na svoje mesto.

„Korak po korak, mi pravimo mala ali značajna poboljšanja, tako da ćemo u Asenu krenuti na osvajanje podijuma jer znam da mi staza leži. Vreme u Holandiji je nepedvidivo, tako da ćemo biti jako obazrivi da nas nešto ne iznenadi“, kaže Mark Markez sa pozicije Jamahinog izazivača iz boksa Repsol Honde.

„Dobro je, imali smo u Španiji dosta vremena da testiramo motocikl, ali i da se odmorimo pred bitnu trku u Asenu. Ništa ja ne potcenjujem, jer Asen je poseban i zato što će vreme sigurno biti hladnije nego na prethodnim trkama. Staza je brza, ali ja uživam u njoj jer odgovara mom stilu“, tvrdi Markez bez straha od konkurencije na holandskoj pisti.

U komentarima španskih novinara u poslednje vreme sve manje preovladavaju teme u kojima se Valentino Rosi smatra za osobu koja ometa Markeza u bilo čemu. Naprotiv, trka u Kataloniji na kojoj se iz starih animoziteta ponovo rodio jedan zdrav rivalitet je ponovo glavna tema u svim naslovima. Španci izražavaju nadu da Markez može više da postigne u Asenu, pa se Rosi uglavnom spominje u kontekstu nove šasije sa kojom će se pojaviti na narednoj trci. Po svemu tome čini se da je ispružena ruka Valentina Rosija iz Katalonije mnogo više znači španskoj nego italijanskoj javnosti.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar