Хало Маранело: Аривабене и Ферари у кризи резултата и шампионског идентитета!

Маурицио Аривабене, први човек Ферарија, сматра да италијанска екипа у поређењу с Мерцедесом није инфериорна иако ове године нема прокњижену ниједну победу!

Остали спортови 23.06.2016 | 18:15
Хало Маранело: Аривабене и Ферари у кризи резултата и шампионског идентитета!
Ништа не вреди, ни нови турбо компресори, ни дотерана електроника, Ферари и даље не иде боље од Мерцедеса и ту је крај приче. Или иде по Маурицију Аривабенеу који је „задовољан“ другим местом Себастијана Фетела и мршавом четвртом позицијом Кимија Рајконена кога је у Бакуу победио нико други до заборављени Серђо Перез! Руку на срце, за један Ферари то је веома мало уколико се зна да црвени болид ове сезоне није побеђивао на тркама најбржег циркуса. Они ипак све време причају како су ту, како унапређују болиде на овај или онај начин али без освојеног такмичарског викенда у сезони тим из Маранела не може да тврди како је постигао ништа више од половичног учинка.

"Ако погледате где смо били у петак, онда је овај резултат из Бакуа корак напред. Мислим да се то види у компарацији нашег темпа са Мерцедесовим. Верујем да смо у Бакуу одрадили добар посао, а сада треба да дамо нашим возачима што бољи болид. Наш тркачки темпо на задњој трци је био добар и већ неко време је све бољи и бољи. Још то није онако како желимо", изјавио је Аривабене и додао како позива техничко особље, а понајвише конструкциони биро да засуче рукаве и направи болид какав заслужује историја славног тима.

Да ли се Аривабене мало занео са изјавама то је ствар личне процене, али је сигурно да Ферари дебело касни са развојем болида који усавршава усред сезоне. Први човек Ферарија ипак је пре неколико недеља изјавио да ће се пракса темељног дотеривања такмичарске формуле у току сезоне прекинути ове године. Они се надају да ће за наредну сезону имати бољу машину која ће бити спремна од прве трке што је устаљена пракса код тренутно доминантне екипе Мерцедеса.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар