Halo Maranelo: Arivabene i Ferari u krizi rezultata i šampionskog identiteta!

Mauricio Arivabene, prvi čovek Ferarija, smatra da italijanska ekipa u poređenju s Mercedesom nije inferiorna iako ove godine nema proknjiženu nijednu pobedu!

Ostali sportovi 23.06.2016 | 18:15
Halo Maranelo: Arivabene i Ferari u krizi rezultata i šampionskog identiteta!
Ništa ne vredi, ni novi turbo kompresori, ni doterana elektronika, Ferari i dalje ne ide bolje od Mercedesa i tu je kraj priče. Ili ide po Mauriciju Arivabeneu koji je „zadovoljan“ drugim mestom Sebastijana Fetela i mršavom četvrtom pozicijom Kimija Rajkonena koga je u Bakuu pobedio niko drugi do zaboravljeni Serđo Perez! Ruku na srce, za jedan Ferari to je veoma malo ukoliko se zna da crveni bolid ove sezone nije pobeđivao na trkama najbržeg cirkusa. Oni ipak sve vreme pričaju kako su tu, kako unapređuju bolide na ovaj ili onaj način ali bez osvojenog takmičarskog vikenda u sezoni tim iz Maranela ne može da tvrdi kako je postigao ništa više od polovičnog učinka.

"Ako pogledate gde smo bili u petak, onda je ovaj rezultat iz Bakua korak napred. Mislim da se to vidi u komparaciji našeg tempa sa Mercedesovim. Verujem da smo u Bakuu odradili dobar posao, a sada treba da damo našim vozačima što bolji bolid. Naš trkački tempo na zadnjoj trci je bio dobar i već neko vreme je sve bolji i bolji. Još to nije onako kako želimo", izjavio je Arivabene i dodao kako poziva tehničko osoblje, a ponajviše konstrukcioni biro da zasuče rukave i napravi bolid kakav zaslužuje istorija slavnog tima.

Da li se Arivabene malo zaneo sa izjavama to je stvar lične procene, ali je sigurno da Ferari debelo kasni sa razvojem bolida koji usavršava usred sezone. Prvi čovek Ferarija ipak je pre nekoliko nedelja izjavio da će se praksa temeljnog doterivanja takmičarske formule u toku sezone prekinuti ove godine. Oni se nadaju da će za narednu sezonu imati bolju mašinu koja će biti spremna od prve trke što je ustaljena praksa kod trenutno dominantne ekipe Mercedesa.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar