Видео - Велики је Грин: Стисак руке, па загрљај са Леброном!

После пораза у финалној серији од Кливленд Кавалирса, Дрејмонд Грин показао је спортски дух вредан поштовања.

Кошарка 20.06.2016 | 17:15
Видео - Велики је Грин: Стисак руке, па загрљај са Леброном!
На терену је често ’прљав’, ради све како би његов тим победио, било је чарки са Леброном Џејмсом и на паркету и преко медије, али Грин је демонстрирао величину онда када се осећао најгоре – после вероватно најтежег пораза у каријери.

Грин се вратио на терен усред славља Кавса, пошто је претходно седео у свлачионици, и честитао је ривалима, уз загрљај са Џејмсом.

“Сео сам када сам дошао у свлачионицу – они су још скакали, тако да тада свакако не бих могао никоме да честитам. Ипак, када сам седео, знао сам да није у реду да само седим ту – они момци, они су прстен заслужили, и знао сам да је моја дужност да одем и да им честитам на сјајној серији и освојеној титули“, рекао је Грин и додао:

“Као што сам рекао, мрзим да губим, али из свега се нешто научи. Поносим се тиме што сам карактеран момак и дуго се не бих осећао како треба да се нисам вратио на паркет и честитао им. То седење потрајало је минут, а онда сам се вратио“.

Вратили су се и Стеф Кари и Андре Игуадала, али током меча међу Вориорсима на нивоу је играо једино Дрејмонд Грин – 32 поена (5-7 за два, 5-8 за три), 15 скокова и 9 асистенција.

Није било довољно за трофеј, али Дрејмонд је својим гестом уперио тачно у суштину спорта.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар