Скупштина Војводине данас бира Владу

После избора у априлу, Војводина би данас требало да добије нову владу. Њу ће, према најавама, чинити коалиција око Српске напредне странке, која је освојила апсолутну већину, СПС и Савез војвођанских Мађара.

Србија 20.06.2016 | 09:43
Скупштина Војводине данас бира Владу
Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор рекао је за РТС да је задовољан бројем ресора, али да није само питање ресора оно што опредељује политичку присутност.

Очекује да ће коалиција која чини већину, СНС, СПС и Савез Војвођанских Мађара, бити чврста хомогена политичка снага.

"То не искључује могућност да ће у одређеним питањима већина имати подршку и оних који су у опозицији", каже Пастор.

Такође, наводи да је добра околност што је у читавој вертикали иста политичка структура, као и да ће то деблокирати проблеме у комуникацији.

"Један од приоритета покрајинске власти је Закон о финансирању и Закон о надлежностима, јер то није политичко питање него и уставно-правна обавеза", закључује Пастор.

Према најавама из СНС-а, нови председник Покрајинске владе биће њихов кадар Игор Мировић.

Мировић је на Радио телевизији Војводине синоћ рекао да су позната и нека имена чланова Покрајинске владе, међу којима је Зоран Гојковић који ће водити здравство и Зоран Милошевић задужен за високо образовање и научно-истраживачке делатности.

На челу Секретаријата за спорт и омладину биће одбојкаш Владимир Батез, а професор Академије уметности у Новом Саду Мирослав Штаткић водити ресор културе, рекао је Мировић.

Према његови речима Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство водиће Вук Радојевић, досадашњи председник Општине Бечеј, а потпредседник Владе Војводине биће Ђорђе Милићевић (СНС).

(РТС)

Коментари / 0

Оставите коментар