Skupština Vojvodine danas bira Vladu

Posle izbora u aprilu, Vojvodina bi danas trebalo da dobije novu vladu. Nju će, prema najavama, činiti koalicija oko Srpske napredne stranke, koja je osvojila apsolutnu većinu, SPS i Savez vojvođanskih Mađara.

Srbija 20.06.2016 | 09:43
Skupština Vojvodine danas bira Vladu
Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je za RTS da je zadovoljan brojem resora, ali da nije samo pitanje resora ono što opredeljuje političku prisutnost.

Očekuje da će koalicija koja čini većinu, SNS, SPS i Savez Vojvođanskih Mađara, biti čvrsta homogena politička snaga.

"To ne isključuje mogućnost da će u određenim pitanjima većina imati podršku i onih koji su u opoziciji", kaže Pastor.

Takođe, navodi da je dobra okolnost što je u čitavoj vertikali ista politička struktura, kao i da će to deblokirati probleme u komunikaciji.

"Jedan od prioriteta pokrajinske vlasti je Zakon o finansiranju i Zakon o nadležnostima, jer to nije političko pitanje nego i ustavno-pravna obaveza", zaključuje Pastor.

Prema najavama iz SNS-a, novi predsednik Pokrajinske vlade biće njihov kadar Igor Mirović.

Mirović je na Radio televiziji Vojvodine sinoć rekao da su poznata i neka imena članova Pokrajinske vlade, među kojima je Zoran Gojković koji će voditi zdravstvo i Zoran Milošević zadužen za visoko obrazovanje i naučno-istraživačke delatnosti.

Na čelu Sekretarijata za sport i omladinu biće odbojkaš Vladimir Batez, a profesor Akademije umetnosti u Novom Sadu Miroslav Štatkić voditi resor kulture, rekao je Mirović.

Prema njegovi rečima Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo vodiće Vuk Radojević, dosadašnji predsednik Opštine Bečej, a potpredsednik Vlade Vojvodine biće Đorđe Milićević (SNS).

(RTS)

Komentari / 0

Ostavite komentar