'Нећемо да бројимо ко је кога пољубио'

Хрватска председница дала је интервју за РТС пред сусрет са српским премијером Александром Вучићем и потписивање Декларације о унапређењу односа.

Регион 19.06.2016 | 21:37
'Нећемо да бројимо ко је кога пољубио'
"Срешћемо се сутра у Републици Хрватској и Републици Србији и нећемо бројати ко је колико пута кога пољубио, већ ће то бити равноправан састанак. Ово није још један протколаран сусрет,  није циљ забележити то на папиру. Наш сусрет ни на који начин није мотивисан од стране међународне заједнице већ у циљу бољих односа", истакла је хрватска председница.

Она је рекла да је битно да постоји искрена жеља за решавање питања.

"Е сада, да ли ћемо та питања решити билатерлано... То би било најбоље. А ако то није могуће онда пред међународним институцијама. Мени је важно и питање несталих особа. То је хуманитарно питање да се нађу наши најмилији да бисмо могли да се окренемо будућности. Треће питање је питање о мањинама. Да би они добили институционална решења на која смо се обавезали", објаснила је Китаровићева.

Председник Владе Србије Александар Вучић и хрватска председница Колинда Грабар - Китаровић потписаће у Суботици Декларацију о унапређењу односа и решавању отворених питања између Србије и Хрватске, што је, како се оцењује, први веома важан корак напред у односу на дуги период хладних односа двеју држава.

(Мондо.ба)
(Фото: АП Пхото/Амел Емриц)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

доста је било зла

19.06.2016 19:42

Хајде да једном искрено крене, мада нисам оптимиста. Било је сличних покушаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гогиц г

19.06.2016 21:18

Ма лутко коте пољуби осим мене Ја цу га ј...т.......

Name

фицо

19.06.2016 20:41

Ти би увјек 3 пута по српски.Свака цаст Секију бас се цовјек зртвује кад мозе са тобом таквом болесницом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

УГ

19.06.2016 21:22

Дамо да не буде тема како су срби изазвали тучу хрвата на еп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

19.06.2016 21:29

Да су заиста, али мислим заста хтјели да се састану непротоколарно и без јавности могли су урадити то све јако приватно - као напримјер када је Вуциц одмах након избора приватно отисао у Москву и приватно се састао са Путином . Осим 2-3 фотографије и јако стурог саопстења ниста се није сазнало

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

19.06.2016 21:34

Не заборавимо. Декларација по својој форми је необавезујуци докуменат и вриједи онолико колико вриједи лист папира написан на њој. Знаци ниста и никога никога не обавезује. Са друге стране цудно је да ту 'декларацију' не потписује прједседник дрзаве Србије него предсједник владе Србије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хусеин

20.06.2016 01:02

Председник Владе Републике Србије или премијер Србије стоји на челу Владе Републике Србије. Он руководи радом владе и председава њеним седницама, представља државу у земљи и иностранству. Пре избора на то место, Народној скупштини излаже експозе у коме наводи реалне циљеве владе. Будућег председника Владе Србије по Уставу предлаже председник Републике Србије после консултација са свим посланичким групама у Народној скупштини.

Name

Муња

19.06.2016 22:56

Код Колинде се може свакако само нек се љуби

ОДГОВОРИТЕ
Name

100

22.06.2016 10:55

Звао си ме мала "Лики", а ја тебе...