'Nećemo da brojimo ko je koga poljubio'

Hrvatska predsednica dala je intervju za RTS pred susret sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem i potpisivanje Deklaracije o unapređenju odnosa.

Region 19.06.2016 | 21:37
'Nećemo da brojimo ko je koga poljubio'
"Srešćemo se sutra u Republici Hrvatskoj i Republici Srbiji i nećemo brojati ko je koliko puta koga poljubio, već će to biti ravnopravan sastanak. Ovo nije još jedan protkolaran susret,  nije cilj zabeležiti to na papiru. Naš susret ni na koji način nije motivisan od strane međunarodne zajednice već u cilju boljih odnosa", istakla je hrvatska predsednica.

Ona je rekla da je bitno da postoji iskrena želja za rešavanje pitanja.

"E sada, da li ćemo ta pitanja rešiti bilaterlano... To bi bilo najbolje. A ako to nije moguće onda pred međunarodnim institucijama. Meni je važno i pitanje nestalih osoba. To je humanitarno pitanje da se nađu naši najmiliji da bismo mogli da se okrenemo budućnosti. Treće pitanje je pitanje o manjinama. Da bi oni dobili institucionalna rešenja na koja smo se obavezali", objasnila je Kitarovićeva.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i hrvatska predsednica Kolinda Grabar - Kitarović potpisaće u Subotici Deklaraciju o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja između Srbije i Hrvatske, što je, kako se ocenjuje, prvi veoma važan korak napred u odnosu na dugi period hladnih odnosa dveju država.

(Mondo.ba)
(Foto: AP Photo/Amel Emric)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

dosta je bilo zla

19.06.2016 19:42

Hajde da jednom iskreno krene, mada nisam optimista. Bilo je sličnih pokušaja.

ODGOVORITE
Name

Gogic g

19.06.2016 21:18

Ma lutko kote poljubi osim mene Ja cu ga j...t.......

Name

fico

19.06.2016 20:41

Ti bi uvjek 3 puta po srpski.Svaka cast Sekiju bas se covjek zrtvuje kad moze sa tobom takvom bolesnicom.

ODGOVORITE
Name

UG

19.06.2016 21:22

Damo da ne bude tema kako su srbi izazvali tuču hrvata na ep.

ODGOVORITE
Name

miki

19.06.2016 21:29

Da su zaista, ali mislim zasta htjeli da se sastanu neprotokolarno i bez javnosti mogli su uraditi to sve jako privatno - kao naprimjer kada je Vucic odmah nakon izbora privatno otisao u Moskvu i privatno se sastao sa Putinom . Osim 2-3 fotografije i jako sturog saopstenja nista se nije saznalo

ODGOVORITE
Name

marko

19.06.2016 21:34

Ne zaboravimo. Deklaracija po svojoj formi je neobavezujuci dokumenat i vrijedi onoliko koliko vrijedi list papira napisan na njoj. Znaci nista i nikoga nikoga ne obavezuje. Sa druge strane cudno je da tu 'deklaraciju' ne potpisuje prjedsednik drzave Srbije nego predsjednik vlade Srbije

ODGOVORITE
Name

Husein

20.06.2016 01:02

Predsednik Vlade Republike Srbije ili premijer Srbije stoji na čelu Vlade Republike Srbije. On rukovodi radom vlade i predsedava njenim sednicama, predstavlja državu u zemlji i inostranstvu. Pre izbora na to mesto, Narodnoj skupštini izlaže ekspoze u kome navodi realne ciljeve vlade. Budućeg predsednika Vlade Srbije po Ustavu predlaže predsednik Republike Srbije posle konsultacija sa svim poslaničkim grupama u Narodnoj skupštini.

Name

Munja

19.06.2016 22:56

Kod Kolinde se može svakako samo nek se ljubi

ODGOVORITE
Name

100

22.06.2016 10:55

Zvao si me mala "Liki", a ja tebe...