Први директан лет до Санкт Петербурга

Национална авио-компанија "Ер Србија" обавила је први лет из Београда до Санкт Петербурга, своје друге дестинације у Русији.

Србија 19.06.2016 | 21:08
Први директан лет до Санкт Петербурга
Историјски лет "ЈУ674" пошао је из Београда јуче у 17.00 часова и слетио на аеродром "Пулково" у Санкт Петербургу у 20.40 часова, гдје је дочекан традиционалним поздравом "воденим луком" из ватрогасних топова.

Из "Ер Србије" је саопштено да ће се летови до Петербурга обављати три пута седмично авионом "А319", који је конфигурисан у двије кабине.

Генерални директор "Ер Србије" Дане Кондић рекао је да се очекује да ће линија за Санкт Петербург постати веома популарна међу пословним путницима и туристима који су већ исказали велико интересовање.

"Радујемо се што ћемо успоставити овај лет управо пред познати фестивал `Беле ноћи`, током кога Санкт Петербург оживљавају балетске и оперске представе, као и извођења класичне музике, и са нестрпљењем желимо да дочекамо пословне путнике и туристе на нашем авиону `А319` у месецима који долазе", додао је Кондић.

Осим директних летова ка Русији, "Ер Србија" је закључила споразум о код-шер сарадњи на летовима које обавља авио-компанија "Аерофлот" између Москве и Казања, Краснодара, Самаре, Сочија и Санкт Петербурга.

Санкт Петербург је четврта нова дестинација коју је "Ер Србија" увела ове седмице, након што су 15. јуна уведени летови за Хамбург и Охрид, а 16. јуна за Кијев.

За 23. јун планиран је лет за Њујорк, чиме ће након 24 године бити поново успостављена та директна ваздушна веза између Србије и САД.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар