Prvi direktan let do Sankt Peterburga

Nacionalna avio-kompanija "Er Srbija" obavila je prvi let iz Beograda do Sankt Peterburga, svoje druge destinacije u Rusiji.

Srbija 19.06.2016 | 21:08
Prvi direktan let do Sankt Peterburga
Istorijski let "JU674" pošao je iz Beograda juče u 17.00 časova i sletio na aerodrom "Pulkovo" u Sankt Peterburgu u 20.40 časova, gdje je dočekan tradicionalnim pozdravom "vodenim lukom" iz vatrogasnih topova.

Iz "Er Srbije" je saopšteno da će se letovi do Peterburga obavljati tri puta sedmično avionom "A319", koji je konfigurisan u dvije kabine.

Generalni direktor "Er Srbije" Dane Kondić rekao je da se očekuje da će linija za Sankt Peterburg postati veoma popularna među poslovnim putnicima i turistima koji su već iskazali veliko interesovanje.

"Radujemo se što ćemo uspostaviti ovaj let upravo pred poznati festival `Bele noći`, tokom koga Sankt Peterburg oživljavaju baletske i operske predstave, kao i izvođenja klasične muzike, i sa nestrpljenjem želimo da dočekamo poslovne putnike i turiste na našem avionu `A319` u mesecima koji dolaze", dodao je Kondić.

Osim direktnih letova ka Rusiji, "Er Srbija" je zaključila sporazum o kod-šer saradnji na letovima koje obavlja avio-kompanija "Aeroflot" između Moskve i Kazanja, Krasnodara, Samare, Sočija i Sankt Peterburga.

Sankt Peterburg je četvrta nova destinacija koju je "Er Srbija" uvela ove sedmice, nakon što su 15. juna uvedeni letovi za Hamburg i Ohrid, a 16. juna za Kijev.

Za 23. jun planiran je let za Njujork, čime će nakon 24 godine biti ponovo uspostavljena ta direktna vazdušna veza između Srbije i SAD.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar