Мото ГП: Лоренцо би пробао ''зум – зум ефекат Сребрне стреле''?!

Доктор и Лоренцо већ су гањали Фераријеве болиде, али Шпанац жели да Јамахин бокс напусти са титулом, али и лентом возача који је кадар да до краја сезоне укроти ћуди Хамилтоновог или Розберговог болида.

Остали спортови 23.06.2016 | 17:15
Мото ГП: Лоренцо би пробао ''зум – зум ефекат Сребрне стреле''?!
Шта повезује Мувистар Јамаху и Мерцедес Формула 1 тим? Е па ништа сем заједничких спонзорских уговора који чине да Хорхе Лоренцо помисли како би могао да укроти дух Сребрне стреле. Он то жарко жели, али и обећава да ће до краја године „отети“ Хамилтонов или Розбергов волан бар на час, па куд пукло да пукло...

Ми смо тренутно у потери за опцијама које би Лоренцу омогућиле да седне за волан Мерцедесовог болида. Ми још не знамо како то да организујемо, а све је скопчано са заједничким спонзорима и компликованим, односно згуснутим календаром који нам не дозвољава да се превише опуштамо“, каже извор из Јамахиног стручног штаба италијанским новинарима.

Да подсетимо, Хорхе Лоренцу неће бити први пут да тестира болид Формуле 1 у друштву шампиона најбржег циркуса. Нешто слично учинио је 2014. годиуне  када се у Абу Дабију опробао у улози возача болида Ферарија.

Лоренцо ипак ни у томе није био први, и у томе га је претекао Валентино Роси. Возио је Доцаболид Формуле 1, и то 2004. и 2008. године. И гле чуда, и он је возио Ферари, али то је било у ери доминације тима из Маранела. Тада су била друга времена, мада је било говора даДоктор озбиљно размишља да се са два пребаци на четири точка. То је чврсто обећао својим обожаваоцима, али за сада је остало само на томе иако је имао пар веома запажених излета у ауто спорт. Хоће ли Лоренцо надмашити тимског колегу кога напушта већ крајем ове сезоне остаје да видимо. Сигурно је да ће га громогласан аплауз испратити из Јамахе у Дукати. Лоренцо ће у старој средини оставити тешке речи у односима са Росијем, механичаре који су га „издали“, али хоће ли пут Дукатија понети још једну светску титулу остаје да видимо.

Борба за Мото ГП круну се наставља у Асену. У игри су као и прошле сезоне Лоренцо, Роси иМаркез, тако да је питање тестирања Хамилтонове или Розбергове формуле нешто чиме ће шпанац додатно моћи да се похвали победи ли поштено у остатку шампионата.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар