Moto GP: Lorenco bi probao ''zum – zum efekat Srebrne strele''?!

Doktor i Lorenco već su ganjali Ferarijeve bolide, ali Španac želi da Jamahin boks napusti sa titulom, ali i lentom vozača koji je kadar da do kraja sezone ukroti ćudi Hamiltonovog ili Rozbergovog bolida.

Ostali sportovi 23.06.2016 | 17:15
Moto GP: Lorenco bi probao ''zum – zum efekat Srebrne strele''?!
Šta povezuje Muvistar Jamahu i Mercedes Formula 1 tim? E pa ništa sem zajedničkih sponzorskih ugovora koji čine da Horhe Lorenco pomisli kako bi mogao da ukroti duh Srebrne strele. On to žarko želi, ali i obećava da će do kraja godine „oteti“ Hamiltonov ili Rozbergov volan bar na čas, pa kud puklo da puklo...

Mi smo trenutno u poteri za opcijama koje bi Lorencu omogućile da sedne za volan Mercedesovog bolida. Mi još ne znamo kako to da organizujemo, a sve je skopčano sa zajedničkim sponzorima i komplikovanim, odnosno zgusnutim kalendarom koji nam ne dozvoljava da se previše opuštamo“, kaže izvor iz Jamahinog stručnog štaba italijanskim novinarima.

Da podsetimo, Horhe Lorencu neće biti prvi put da testira bolid Formule 1 u društvu šampiona najbržeg cirkusa. Nešto slično učinio je 2014. godiune  kada se u Abu Dabiju oprobao u ulozi vozača bolida Ferarija.

Lorenco ipak ni u tome nije bio prvi, i u tome ga je pretekao Valentino Rosi. Vozio je Docabolid Formule 1, i to 2004. i 2008. godine. I gle čuda, i on je vozio Ferari, ali to je bilo u eri dominacije tima iz Maranela. Tada su bila druga vremena, mada je bilo govora daDoktor ozbiljno razmišlja da se sa dva prebaci na četiri točka. To je čvrsto obećao svojim obožavaocima, ali za sada je ostalo samo na tome iako je imao par veoma zapaženih izleta u auto sport. Hoće li Lorenco nadmašiti timskog kolegu koga napušta već krajem ove sezone ostaje da vidimo. Sigurno je da će ga gromoglasan aplauz ispratiti iz Jamahe u Dukati. Lorenco će u staroj sredini ostaviti teške reči u odnosima sa Rosijem, mehaničare koji su ga „izdali“, ali hoće li put Dukatija poneti još jednu svetsku titulu ostaje da vidimo.

Borba za Moto GP krunu se nastavlja u Asenu. U igri su kao i prošle sezone Lorenco, Rosi iMarkez, tako da je pitanje testiranja Hamiltonove ili Rozbergove formule nešto čime će španac dodatno moći da se pohvali pobedi li pošteno u ostatku šampionata.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar