Свјетска лига: Одбојкаши Србије максимални и са Бугарском!

Одбојкаши Србије победили су Бугарску са 3:0 (28:26, 27:25, 25:18), у Калињинграду, у другом мечу првог викенда Светске лиге.

Остали спортови 18.06.2016 | 20:45
Свјетска лига: Одбојкаши Србије максимални и са Бугарском!
Изабраници Николе Грбића претходно су у петак победили су Русију максималним резултатом, наредни противник је селекција Пољске, а тај меч на програму је у недељу у 16.40.

Србију је предводио Урош Ковачевић са 16 поена, а по 14 су забележили Марко Ивовић и Срећко Лисинац. У тиму Бугарске истакао се Цветан Соколов са 20 поена, а 10 је имао Тодор Скримов.

Репрезентација Србије неће овог лета учествовати на Олимпијским играма, али зато на старту Светске лиге ставља до знања да ће се поново борити за највиши пласман у комерцијалном такмичењу под окриљем ФИВБ.

У мечу другог кола првог викенда, Србија је у Калињинграду победила Бугарску резултатом 3:0, по сетовима 28:26, 27:25, 25:18!

Изабраници Николе Грбића дан раније су максималним резултатом победили Русију - први пут на гостујућем терену - а занимљиво је да су "орлови" у оба меча решили у своју корист два неизвесна сета и онда у трећем рутински привели посао крају.

За недељу од 16.40 предвиђен је окршај са Пољском, учесником ОИ, а од 23. до 25. јуна у Београду ће гостовати Бразил, Бугарска и Иран.

Прва група Светске лиге игра се по следећем формату - 12 репрезентација се за сва три викенда понаособ разврстава у три групе од по четири екипе, тако да у првој фази свако одигра укупно девет утакмица и то по две са два ривала (Србији ће то бити Бугарска и Иран), а по једну са пет ривала (Русија, Пољска, Бразил, Италија и Аргентина).

Сви постигнути резултати "сливају" се у једну табелу, а шест најбољих - или пет најбољих и Пољска - од 13. до 17. јула ће у Кракову играти на Фајнал сикс турниру.

"Орлови" су 2015. освојили сребрну медаљу, пошто су у финалу поражени од Француске.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар