Svjetska liga: Odbojkaši Srbije maksimalni i sa Bugarskom!

Odbojkaši Srbije pobedili su Bugarsku sa 3:0 (28:26, 27:25, 25:18), u Kalinjingradu, u drugom meču prvog vikenda Svetske lige.

Ostali sportovi 18.06.2016 | 20:45
Svjetska liga: Odbojkaši Srbije maksimalni i sa Bugarskom!
Izabranici Nikole Grbića prethodno su u petak pobedili su Rusiju maksimalnim rezultatom, naredni protivnik je selekcija Poljske, a taj meč na programu je u nedelju u 16.40.

Srbiju je predvodio Uroš Kovačević sa 16 poena, a po 14 su zabeležili Marko Ivović i Srećko Lisinac. U timu Bugarske istakao se Cvetan Sokolov sa 20 poena, a 10 je imao Todor Skrimov.

Reprezentacija Srbije neće ovog leta učestvovati na Olimpijskim igrama, ali zato na startu Svetske lige stavlja do znanja da će se ponovo boriti za najviši plasman u komercijalnom takmičenju pod okriljem FIVB.

U meču drugog kola prvog vikenda, Srbija je u Kalinjingradu pobedila Bugarsku rezultatom 3:0, po setovima 28:26, 27:25, 25:18!

Izabranici Nikole Grbića dan ranije su maksimalnim rezultatom pobedili Rusiju - prvi put na gostujućem terenu - a zanimljivo je da su "orlovi" u oba meča rešili u svoju korist dva neizvesna seta i onda u trećem rutinski priveli posao kraju.

Za nedelju od 16.40 predviđen je okršaj sa Poljskom, učesnikom OI, a od 23. do 25. juna u Beogradu će gostovati Brazil, Bugarska i Iran.

Prva grupa Svetske lige igra se po sledećem formatu - 12 reprezentacija se za sva tri vikenda ponaosob razvrstava u tri grupe od po četiri ekipe, tako da u prvoj fazi svako odigra ukupno devet utakmica i to po dve sa dva rivala (Srbiji će to biti Bugarska i Iran), a po jednu sa pet rivala (Rusija, Poljska, Brazil, Italija i Argentina).

Svi postignuti rezultati "slivaju" se u jednu tabelu, a šest najboljih - ili pet najboljih i Poljska - od 13. do 17. jula će u Krakovu igrati na Fajnal siks turniru.

"Orlovi" su 2015. osvojili srebrnu medalju, pošto su u finalu poraženi od Francuske.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar