Хрватска: Прекид био планиран, било их је између 8 и 12!

Хрватски репортери о инцидентима који су обележили комплетан такмичарски дан Европског првенства у фудбалу.

Фудбал 18.06.2016 | 14:00
Хрватска: Прекид био планиран, било их је између 8 и 12!
Хрватска стрепи и брине да ли ће због групе хулигана тамошња репрезентација у суботу бити избачена са Европског првенства у фудбалу.

Епилог инцидената током бурне утакмице Хрватска - Чешка, одлучене у надокнади времена, биће веома брзо познат. Цео континент гледао је како група навијача "ватрених" прекида утакмицу, на штету свог тима, без обазирања на апеле својих играча.

Загребачки медији јавили су одмах после меча да се догодила унапред најављена акција хулигана и да су бакље полетеле са унапред објављених позиција групе навијача Хајдука - "Торциде".

"Карта је на Фацебооку објављена око 16 сати, два сата пре почетка утакмице. Но, све до срамотнога краја, нико томе није придавао превелику пажњу, а неки су у коментарима објавили како се сигурно не ради ни о чему озбиљном, јер се иначе не би објављивало на друштвеним мрежама", пише Јутарњи лист.

Како је све то изгледало на стадиону?

Репортер портала 24сата.хр такође је подсетио да је француска полиција била обавештена о могућим инцидентима, уз опис дешавања на трибинама.

"Жалосно је што су најаве биле такве да би могло доћи до нереда, а неки су ишли тако далеко да се чак знала минута. Причало се да ће у 85. минути доћи до нереда и није случајно да је француска полиција у тој минути дошла пред навијаче, а коју секунду касније они су почели бацати бакље. Било их је између осам и 12, средњих година, без навијачких обиљежја".

"Након што су извели свој схоw, кренули су се пресвлачити јер су имали спремне и резервне мајице. Неколико наших навијача примило их је за руку, покушали их зауставити, но ови су им рекли да их пусте, а тада је дошло и до неколико ексцеса, улетјела је и полиција, али колико знам нитко није ухићен".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар